loader
menu

CIUTAT

L'alcalde de TGN va esquivar 7 advertències d'il·legalitat i va aprovar via decret pagaments de l'IMSS a Inipro per valor de 200.000 euros

Sergi Casado Ciutat dimarts, 17 de novembre de 2015

L'aixecament del secret de sumari en l'anomenat 'cas Inipro' ha servit perquè es coneguin més detalls de la investigació que persegueix les irregularitats comeses per l'Institut Municipal de Serveis Socials de TGN (IMSS) amb la contractació de l'empresa Inipro durant l'any 2010 i les dues pròrrogues que li va concedir els anys 2011 i 2012.

Els regidors de la CUP de TGN, Laia Estrada i Jordi Martí. / circdetarragona.com

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament s'ha fet ressò de l'informe elaborat per diferents estaments que investiguen el cas, en què, entre d'altres aspectes, indica que l'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros (PSC) va aprovar el pagament de més d'una vintena de factures de l'IMSS a Inipro, mitjançant un Decret d'Alcaldia, per un valor total de 215.000 euros. "Ballesteros aprovó su contabilización por decreto", han assegurat els cupaires, tot llegint l'informe.

Els cupaires, que van portar el cas a la Fiscalia de TGN el 2013, denuncien a més, que en l'informe on es desglossen les diligències prèvies efectuades per la Guàrdia Civil i pel Jutjat d'Instrucció Número 1 s'indica que els pagaments a Inipro via decret d'alcaldia es van fer "passant per alt 7 advertències d'il·legalitat ".

La formació anticapitalista també ha lamentat que en l'informe s'expliqui que un dels expedients requerits per la Guàrdia Civil durant l'escorcoll del passat octubre a TGN es trobés en un lloc totalment diferent al de la resta, i que, segons explica el mateix informe, "s'havia demanat que estigués especialment guardat, perquè era sensible".

Un concurs en família

Un cop s'ha aixecat el secret del sumari, des de la CUP també es pregunten per les pressumptes irregularitats comeses durant el concurs públic de 2010 en que l'IMSS va acabar adjudicant feines a Inipro per valor de 61.000 euros, així com en les pròrrogues dels dos anys següents. Segons la investigació, les dues pròrrogues que es van concedir a l'esmentada Inipro, els anys 2011 i 2012, "no només no es podien concedir, sinó que ningú sap què va fer aquesta empresa", ha assegurat la portaveu de la CUP al consistori tarragoní, Laia Estrada.

L'informe judicial sostè que la investigació continuarà perquè es veuen indicis de malversació, tràfic d'influències, prevaricació, alteració del preu en concursos públics i blanqueig de capital. La CUP, a més, ha fet públiques algunes 'casualitats' detectades durant el concurs d'adjudicació, com ara que dues de les empreses presentades (Inipro i Itinere) van presentar el mateix projecte. "Els dos tenen les mateixes faltes d'ortografia", apunta el regidor cupaire Jordi Martí. Pel que fa a la tercera empresa, Gallet, tot apunta que acostumava a presentar-se a concursos juntament amb Inipro i la mateixa Itinere.

De moment, el jutge ha imputat l'ex gerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, i el militant del PSC de Tarragona Alejandro Caballero. La CUP ha assegurat que demanarà la imputació de l'alcalde Ballesteros.

Per tot això, des de la CUP insten a l'equip de govern de TGN a explicar-se: "Com pot ser que davant de tot això hagin estat insistint que no ha passat res i que tot va ser una mala praxis?


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar