loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La pel·lícula 'Sonata per a violoncel', candidata a 14 Premis Goya

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 17 de novembre de 2015

El llargmetratge Sonata per a violoncel, dirigit per la tarragonina Anna Maria Bofarull ha estat nominada a 14 Premis Goya. La cinta de la cineasta tarragonina opta al guardó en les categories més prestigioses, com Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió Original, Millor Actriu protagonista, a Montse Germán, i Millor Actor de repartiment, a Juanjo Puigcorbé, entre d'altres.

Una imatge del rodatge: / foto: circdetarragona.com

Imatge promocional de la pel·lícula. Foto: cedida

El film també opta al Goya en categories com Millor Actriu Revelació, Millor Direcció de Producció, Millor Direcció de Forografia, Millor Muntatge, Millor Direcció Artística, Millor Disseny de vestuari, Millor Maquillatge i Millor So. Les pel·lícules finalkistes en cada categoria es donaran a conèixer el proper 14 de desembre.

Sonata per a violoncel és la primera pel·lícula que, en el panorama cinematogràfic internacional, aborda de forma directa una malaltia com la fibromiàlgia, caracteritzada pel dolor crònic, una problemàtica que afecta a més del 3% de la població mundial, majoritàriament dones. “El dolor de la Júlia em resulta molt conegut, ja que la meva mare pateix fibromiàlgia pràcticament des que vaig néixer, cada moment que he viscut amb ella, cada record, està matisat pel dolor i aquesta malaltia”, afirma la directora. En aquest procés hem comptat amb el suport i assessoria de l’ACAF (Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia) i amb la col·laboració de més de cent micro-mecenes.

La música és l’altre pol fonamental del film de Bofarull, pre estrenat a Tarragona el 17 de novembre. “Per a mi era fonamental entendre el procés creatiu i vital d’una violoncel·lista, mostrar com per a la Júlia la música és més que unes simples notes, ella viu la música en el seu interior”, comenta l’Anna M. Bofarull, que ha treballat amb el compositor Gerard Pastor ja des de l’escriptura del guió.

Les nominacions

Millor pel·lícula: Producció: KaBoGa (Heiko Kraft, Marian Matachana, Anna M.Bofarull)

Millor direcció: Anna M. Bofarull.

Millor Guió Original: Anna M. Bofarull.

Millor Actriu Protagonista: Montse Germán.

Millor Actor de repartiment: Juanjo Puigcorbé, Jan Cornet.

MEillor actriu revelació: Marina Salas.

Millor Direcció de Producció: Heiko Kraft.

Millor direcció de Fotografia: Àlex Font.

Millor Muntatge: Diana Toucedo.

MEJillor Direcció Artística: Sebastián Vogler.

Millor disseny de vestuari: Laura Folch.

Millor maquillatge i perruqueria: Ainoha Solé, Ainoha Solé.

Millor so: Lars Helmert, Dani Zacarías, Dani Zacarías.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar