loader
menu

Esquerra insta Ballesteros a que es plantegi 'si es pot seguir seguir sent alcalde'

El Circ dimecres, 18 de novembre de 2015

L'endemà que va transcendir que l'alcalde Ballesteros havia passat per alt fins a 7 advertiments d'il·legalitat i havia aprovat via decret el pagament de més d'una vintena de factures a l'empresa Inipro per valor de quasi 200.000 euros, bona part de l'oposició ja s'hi ha acarnissat.

El portaveu municipal d'ERC a TGN, Pau Ricomà, i al seu costat, el regidor Xavier Puig. / circdetarragona.com

Al marge de la CUP, personada en la causa, ERC fins i tot ha qüestionat la legitimitat del batlle. "Des de la perspectiva judicial és el jutge qui millor coneix els fets i qui ha de dir si són presumptament delictius. Des de la perspectiva política, l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros hauria de plantejar-se si es pot ser alcalde havent ignorat set advertiments de presumpta il·legalitat", ha explicat el portaveu d’ERC, Pau Ricomà. El mateix Ricomà assegura també que "en un sentit personal em sap greu, sincerament. No participaré en res que s’assembli a un linxament".

Des del grup municipal d’ERC-MES-MDC consideren que és indispensable aclarir quins són els documents que, segons l’equip de govern, acrediten la feina realitzada per INIPRO. Els republicans esperen també que l’aixecament del secret de sumari serveixi perquè el govern municipal faciliti tota la informació existent sobre el cas i que no s’hagi donat a dia d’avui .

Per la seva banda, a CiU han qualificat de “molt greu” la informació que es desprèn de l’informe redactat per la Policia Judicial de la Guardia Civil. “Si finalment això es verifica, està clar que no estem davant de cap mala praxis administrativa ni de gestió”, ha manifestat el seu portaveu, Albert Abelló, qui ha tornat a lamentar “l’absoluta manca de transparència que sempre ha envolat la contractació de l’empresa Inipro per part de l’equip de govern” i el fet que “el nom de la ciutat de Tarragona s’estigui veient perjudicat per un cas de presumpta corrupció”.

CiU ha recordat que “si finalment la justícia certifica irregularitats, exigirem responsabilitats al més alt nivell”.

Des de Ciutadans han reiterat que tornaran a demanar totes les factures emeses per Inipro a l'IMSS, així com els informes d'Intervenció de l'Ajuntament de TGN i de l'àrea de comptabilitat de l'IMSS que, segons l'informe judicial, advertien de la il·legalitat que es cometia aprovant el pagament de les factures.

D'altra banda, fonts consultades pel Circ han assegurat taxativament que el delicte d'enriquiment injust, al qual, teòricament, s'enfrontava l'alcalde si no aprovava els pagaments d'Inipro, no existeix. Cal recordar que en la junta de portaveus monogràfica sobre Inipro, l'alcalde Ballesteros no va voler aclarir si havia aprovat el pagament de les factures perquè llavors s'estava encara sota secret de sumari. Un cop s'ha aixecat, l'equip de govern del PSC haurà d'atendre les demandes dels partits de l'oposició.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar