loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tinet celebra 20 anys fent 'xarxa' a TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 18 de novembre de 2015

Coincidint amb el seu 20è aniversari, la Xarxa ciutadana TINET ha convocat la jornada "Vint anys compartint", en la qual es repassarà el orígens i la trajectòria de TINET i ampliarà la mirada a aquelles iniciatives ciutadanes que també treballen en comunitat i fent xarxa.

La TINETjornada reflexionarà sobre el procés que porta al naixement i desenvolupament de les noves iniciatives: Com neix la idea? Com es crea l’equip de col·laboració? Com es fa extensiu a altres persones i entitats el projectes? Com es fa difusió del servei o producte final? Com s’implica a les persones que en faran ús?

Es tracta de projectes en comú que utilitzen Internet i que comparteixen coneixement, recursos i experiències. Ara fa 20 anys, una d’aquestes iniciatives va ser TINET.

La TINETjornada és una trobada de difusió anual que analitza i reflexiona sobre Internet i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. L’edició d’enguany s’endinsa en les iniciatives ciutadanes.

Entre els ponents hi haurà el fundador de TINET, Manel Sanromà, els promotors d’una app de l’associació Astafanias per a garantir la seguretat de menors amb autisme, els impulsors de l’IgersMap de Tarragona i el Grup de Desenvolupadors Google de Tarragona. També es parlarà del coworking i del projecte TinetEscola.

Clica AQUÍ per inscriure't.

El programa

DIA: Dissabte, 28 de novembre de 2015.
HORA: De 9:15 a 13:30
LLOC: Sala Santiago Costa, Palau de la Diputació. Passeig de Sant Antoni 100, Tarragona.

09.15 h. Acreditacions i lliurament de material per seguir la TINETjornada als assistents.

09.30 h. Presentació de la TINETjornada "20 anys compartint", a càrrec del president de la Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, I. Sr. Pere Granados Carrillo, i balanç anual de TINET, Amadeu Roig.

10.00 h. "TINET, 20 anys", amb Manel Sanromà.

10.30 h. "App Sostea", Una aplicació que impulsa l'associació Astafanias i l'Associació IPA per garantir la seguretat dels menors que pateixen autisme amb Carles Fernández, cap de Formació IPA, David Canela, creador web SOSTEA Marta Gutierrez, creadora app SOSTEA Miguel Valle, president de l´Associació Astafanias i Alejandra Salor, cap de Comunicació de l´Associació Astafanias.

11.00 h. "IgersMap, la iniciativa exitosa dels instagramers tarragonins", amb Albert Anguera i Rosa Comes

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta «on portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10», envien un màxim de 5 imatges dels seus punts preferits. L’objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d’Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants).

11.30 h. Pausa-cafè.

12.00 h. "GDG Tarragona. Desenvolupant amb Google des de Tarragona" , amb Vanessa Galcera.

12.30 h. "Coworking, molt més que compartir recursos a l'hora de treballar", Coia Domingo amb XECC, Xarxa d'Espais Coworking del Camp, i Mercè Fort de l’ajuntamet de Santa Bàrbara.

13.00 h. “TINETescola. Promovent les bones pràctiques a Internet entre canalla i adolescents” amb Pep Carbonell i Montse Jaraba.

La difusió de la tecnologia ha d'anar acompanyada de bones pràctiques. La cultura del bon ús cal que s'estengui amb la mateixa velocitat i importància que ho fan les eines, especialment quan els usuaris són els internautes més joves: canalla i adolescents. El programa formatiu TINETescola va impulsar-se des de la Diputació de Tarragona l'any 2011 amb aquest objectiu.

13.30 h. Cloenda i comiat de la TINETjornada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar