loader
menu

CIUTAT

Alliberament extraordinari de cabdals al riu Gaià

El Circ Ciutat dimarts, 24 de novembre de 2015

L’Agència Catalana de l’Aigua i Repsol han acordat alliberar entre el dia 24 i el 26 de novembre un cabal que oscil·larà entre els 500 i els 2.000 litres per segon (en condicions normals es deixa anar un màxim de 125 l/s) des de la presa del Catllar, per incrementar de manera controlada el cabal del riu, provocant cabals generadors que afavoreixin la recuperació de la qualitat morfològica de la llera del riu Gaià.

És fruit d'un acord entre Repsol i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es realitzarà entre el 24 i el 26 de novembre, i oscil·larà entre els 500 i els 2.000 litres per segon

Les quantioses pluges registrades a principis de mes fan possible destinar ara un volum total proper als 200.000 m³, en la renovació de l’hàbitat fluvial del riu Gaià en el seu tram final, mitjançant l’alliberament d’un cabal generador, optimitzant la gestió de l’embassament i amb una mínima afecció als seus usuaris.

Una imatge del riu Gaià. / repsol

La maniobra dóna continuïtat al conveni signat per l’ACA i Repsol fa quatre anys, destinat a recuperar el cabal del tram final del riu Gaià, que havia quedat molt disminuït des de la construcció de la presa l’any 1975. Durant el mes de juny de 2013, es va dur a terme un alliberament extraordinari de cabals des de la presa del Catllar, de fins a 1.300 l/s que va fer possible recuperar la continuïtat del cabal del riu Gaià fins a la seva desembocadura.

La presa del Catllar és propietat de Repsol i destina l’aigua emmagatzemada a les necessitats de la seva planta de la Pobla de Mafumet.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar