loader
menu

CIUTAT

Casa Castellarnau farà de banc de proves d'un sistema pioner d'eficiència energètica

El Circ Ciutat dimarts, 24 de novembre de 2015

La Casa Castellarnau de Tarragona farà de banc de proves d'un sistema intel.ligent que ha de servir per controlar el consum energètic i la mobilitat dins dels edificis per tal de fer-ne una gestió més eficient.

Foto: tarragonaturisme.cat

Es tracta del projecte RERUM (Reliable, Resilient and secUreIoT for sMartcityapplications), que aposta per la recerca en seguretat i protecció de dades aplicat a les ciutats intel·ligents.

S'instal·laran sensors a la ciutat pel monitoratge de les condicions ambientals en edificis, el control del consum energètic i la millora de la mobilitat. Són proves pilot de les tecnologies que es desenvolupen en el marc d’aquest projecte europeu que té, com a principal objectiu, millorar la seguretat mitjançant la recerca de tecnologies que garanteixin la confidencialitat, l’autenticitat i la integritat de la informació i tinguin una aplicació en l’espai públic per a una gestió més eficient i de qualitat.

La proposta d’instal·lació dels sensors es va presentar en la segona revisió del projecte que es va celebrar, la setmana passada, a Tarragona. Durant els tres dies de reunions, van realitzar una visita a la Casa Castellarnau, una de les cases nobles propietat del consistori, per tal que sigui una de les ubicacions on s’apliquin les tecnologies en prova.

RERUM és un projecte de recerca en el marc de les Ciutats Intel·ligents que es centra en quatre àmbits: mobilitat intel·ligent, monitoratge ambiental, eficiència energètica i monitoratge de les condicions ambientals en edificis.

El projecte compta amb un pressupost total de cinc milions d’euros confinançat pel setè Programa Marc de la Unió Europea, dels quals, Tarragona en rebrà prop de 200.000, a través d'una subvenció.

Fins a mitjans de 2016 es realitzaran tasques de recerca, desenvolupament, experimentació i avaluació que permetran desplegar a la ciutat diverses aplicacions smart.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar