loader
menu

CIUTAT

La rebel.lió al futbol base del Nàstic, rebaixada però no sufocada

El Circ Ciutat dilluns, 04 de març de 2013

La divisió en torn al model que ha de seguir el futbol base del @Nàstic continua. El clima enrarit que s'havia generat arran de la rebel·lió anunciada pel gruix dels entrenadors del futbol formatiu requeria una trobada. La reunió s'ha produït, entre el Consell d'Administració, amb el president Josep Maria Andreu, al capdavant, i més d'un centenar de pares i mares amb nens a les categories inferiors del club grana.

Una imatge de la reunió entre pares i el Consell del Nàstic. / circdetarragona.com

Una imatge de la reunió entre pares i el Consell del Nàstic. / circdetarragona.com

Al mig de la imatge, el president del Consell d'Administració del Nàstic, Josep Maria Andreu. / circdetarragona.com

Una de les principals incògnites era saber si, després de fer públic un comunicat en què denunciaven les males pràctiques dels directius amb la base, els prop de cinquanta entrenadors plegarien en bloc o, per contra, continuarien.Tot i que el president Andreu ha iniciat l'assemblea posant en dubte la continuïtat dels tècnics, la irrupció d'un pare anunciant que els tècnics seguirien, ha obligat el president del consell grana ha rectificar. "Nosaltres ja teníem aquesta informació", ha constatat a l'instant. La continuïtat del director de futbol base, Yago Aguilar, és l'únic interrogant. A causa de l'enrenou, el club li ha concedit uns dies de permís, i fins que no torni, no se sabrà si es manté al capdavant del futbol de base grana. Sobre la possibilitat de retallar el sou als tècnics, des del consell es reitera que "el tenen assegurat".

Andreu ha començat la seva intervenció, tot recordant que les tensions es van produir quan el director general del club, Lluís Fàbregas, va proposar divendres passat als tècnics del futbol base que caldria fer una reducció del pressupost perquè no s'estaven complint els objectius marcats a principi de temporada. "Vam acceptar que, al final de la temporada, el dèficit del futbol base seria de 50.000 euros, però estàvem veient que això no ho compliríem i que tancaríem la temporada 2012-13 amb un deute proper als 120.000 euros. I això va provocar tensions, per la qual cosa estem molt decebuts", ha explicat Andreu, qui tampoc no comparteix els debats que s'han generat a les xarxes socials, com el de twitter #salvemfutbolbasenastic.

Si tots els entrenadors continuen i el club no vol apartar-se de l'objectiu de dèficit fixat, els números no sortiran de cap de les maneres. I més, si com ha reconegut el president, dels 450 nens i nenes que juguen al Nàstic, quasi una quarta part (107) estan exempts de pagament perquè estan becats. És a dir, la direcció de futbol base decideix, en base a criteris esportius, que els pares d'aquests nens no han de fer front a la quota anual, que se situa, de mitjana, en torn als 314 euros anuals. Una altra cosa és que es prescindeixi del coordinador de futbol base, el salari del qual, en paraules del president Andreu, és més gran que el del director general.

Un forat de 889.000 euros i un model que crea divisió

En la seva primera intervenció, el president del consell ha argumentat les necessitats d'ajustar-se el cinturó perquè el futbol base del Nàstic genera dèficit des de fa cinc temporades. En concret, des de la campanya 2007-08, just després que el primer equip va baixar de primera a segona divisió, el deute que ha anat encadenant el club s'apropa als 900.000 euros. 2007-08 (86.000 €), 2008-09 (133.000 €), 2009-10 (210.000 €), 2010-11 (277.000 €) i 2011-2012 (182.000 €). En total, 889.000 euros d'un deute aproximat de 10 milions d'euros.

Per això, el mateix consell ha admès que "possiblement tenim un problema d'estructura", i ha anunciat que la temporada vinent no hi haurà cap nen becat.

Un cop ha finalitzat l'explicació del consell d'administració, han arribat les intervencions dels pares. Alguns han qüestionat la necessitat de tenir més de 400 nens i nenes; un sistema que, segons el seu parer, fa que el Nàstic no sigui competitiu. Andreu ha rebatut aquestes tesis, explicant que dóna prioritat a la vessant social del futbol. Dit d'una altra manera, que l'objectiu prioritari és que els nanos s'ho passin bé, i que si es guanya, doncs molt millor. El teòric excés de jugadors també ha provocat que alguns pares i mares denunciïn l'estat lamentable de les instal·lacions, cosa que des del consell s'ha admès sense cap retret, conscient que el club necessita una ciutat esportiva si vol mantenir el format de futbol base actual.

Tot i la reunió, la rebel·lió no sembla que s'hagi acabat. La no continuïtat del director de la base, Yago Aguilar, podria provocar un altre terratrèmol social, tot i que, en acabar la reunió, el mateix Andreu ha admès que la situació seguirà igual fins el juny. Un altre dubte que el president no ha aclarit és si finalment es realitzarà el Campus de Setmana Santa.

Més que la situació social, l'economia del Nàstic penja d'un fil i agonitza.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar