loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN modernitza i adapta als nous temps el Protocol del Seguici Popular

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 26 de novembre de 2015

Tarragona aprovarà definitivament en el plenari del dilluns 30 de novembre la revisió i actualització del Protocol del Seguici Popular. Es tracta d'un document, que després de presentar-se el mes d’abril a la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular i passar el període d’exposició pública, arriba per fi a la fase final amb la revisió de tot el text i les al·legacions presentades, i ja consensuades per la pròpia Comissió i superada també la presentació a la Comissió Informativa de Cultura, del passat 12 de novembre.

Foto: Laia Marín

La darrera revisió del Protocol del Seguici data de l'any 2000, quan encara no s’havia produït el creixement i l'efervescència de la Santa Tecla petita, així com els actes paral·lels que s’havien anat creant al seu voltant, com la Baixadeta, el Correfoc petit o la realització dels balls parlats.

Aquest fet requeria una regulació, ja que en el moment de la última revisió la Santa Tecla petita només estava formada per Diables, Drac, Bastons de Tarragona, Pastorets, Patatuf, Gitanes i Xiquets. Actualment, pràcticament tots els elements que conformen el Seguici Popular tarragoní tenen la seva rèplica en petit.

Més d'un any de revisió

A part de la revisió i actualització, amb el pas dels anys i a causa de la realitat de la pròpia festa major, hi havia aspectes que apareixien al Protocol original que havien quedat obsolets. Per exemple, els canvis en el recorregut de Sant Joan o Carnaval o referències a la Santa Tecla petita.

Per tots aquests motius, la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, les entitats de la ciutat i l’àrea de Festes, conjuntament, van acordar revisar i actualitzar el document amb un llarg procés participatiu que va iniciar el passat 2014 on una comissió específica va ser l’encarregada de pilotar i liderar aquesta reforma. A partir de l’aprovació final de dilluns, el nou Protocol regirà el funcionament del Seguici i de totes les activitats que d’ell se’n deriven.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar