loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN obrirà tots els monuments romans per celebrar els 15 anys de la declaració de la UNESCO

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 27 de novembre de 2015

Tarragona lluïrà tot el seu patrimoni en una jornada de portes obertes a tots els seus recintes monumentals, amb motiu del 15è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial per la UNESCO. Els principals actes del cap de setmana se centraran en diumenge 29 al matí, on es podran visitar la majoria de monuments i on hi haurà activitats de recreació històrica. Serà d’11 a 14h i en els següents espais:

El Circ Romà. / foto: circdetarragona.com

Legionaris, centurions, senadors i actors de teatre al Passeig Arqueològic (MHT)

Magistrats i funcionaris al Pretori Romà (MHT)

Bombers, edils, aurigues i prostitutes al Circ Romà (MHT)

Gladiadors, sacerdotesses, editores a l’Amfiteatre Romà (MHT)

L’emperador August a la Volta del Pallol (MHT)

Legionaris baix imperials al Mausoleu de Centcelles (MNAT)

Els primers cristians a la Necròpolis Paleocristiana (MNAT)

Caius i Faustina, propietaris de la Vil·la dels Munts (MNAT)

En aquesta iniciativa hi participen diferents grups de reconstrucció històrica, com Nemesis, Projecte Phoenix, Thaleia, Aula de Teatre URV, Associació Sant Fructuós, Tarraco Ludus, MV Arte, Septimani Seniores; i a més, també el Museu d’Història de Tarragona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

El dissabte i diumenge es podrà tornar a veure el primer capítol de la sèrie Ingeniería romana, que ha realitzat Digivision per al segon canal de TVE. Es tracta d’un documental que pretén apropar, amb els mitjans tecnològics més avançats, el coneixement constructiu dels antics romans al ciutadà d’avui. En aquest capítol la nostra ciutat té un protagonisme molt destacat a través de l’antiga Tarraco. Hi haurà diferents passis a la sala d’exposicions de l’Espai Turisme.

"L'altre patrimoni"

Durant el cap de setmana també es posarà en valor l'altre element declarat Patrimoni de la Humanitat en aquest cas, Immaterial, és a dir, els castells, i més concretament, els pilars, que faran la Colla Xiquets de Tarragona i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona el mateix diumenge a les 13h a la Plaça del Rei.

D'altra banda, l’altre patrimoni immaterial, la dieta mediterrània, vindrà representat amb l’oferta de menús de 9 restaurants de la ciutat que entre 20 i 30€ ens oferiran els productes més excel·lents del nostre territori com són el pa, el vi, oli, llegums, verdures, peix, carn i fruita; entre d’altres


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar