loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El Port de TGN estudia tornar a rebre vaixells militars

Sergi Casado Ciutat dimarts, 05 de març de 2013

El @Port de Tarragona estudia tornar a rebre vaixells de la flota nord-americana, tal com ja va fer fa més d'una dècada amb el portaavions JFK. L'Autoritat Portuària ha confirmat que, fa unes setmanes, va rebre una sol·licitud per part de l'ambaixada dels Estats Units, a través del seu agregat naval. El representant dels Estats Units ja hauria elaborat un informe sobre les condicions de seguretat del port tarragoní, les quals haurien estat força positives. Per això, segons ha informat la Cadena Ser, en el darrer consell d'administració de l'Autoritat Portuària es va tornar a tractar l'assumpte.

Una imatge del Port de Tarragona. / circdetarragona.com

Una imatge del portaavions JFK. / revistanaval.es

Fonts del Port han explicat que els vaixells militars que atracarien a Tarragona estarien realitzant operacions de caire humanitari o de subministrament, però en cap cas serien de combat. Les estades al Port de Tarragona tindrien una durada d'entre 2 i 4 dies, tot i que també s'estudia que s'allarguin una setmana.

L'Autoritat Portuària ja s'ha afanyat a enviar un missatge tranquil·litzador, tot assegurant que "el context geopolític actual és molt diferent al de fa uns anys", conscient que, en el cas que l'operació tiri finalment endavant, tornaran a sorgir veus contràries a aquestes aturades temporals d'embarcacions militars. De fet, arran de la primera estada del "JFK", l'any 1997, es va crear la plataforma "Tarragona, patrimoni per la Pau", un col·lectiu que denunciava, els primers diumenges de cada mes, les politiques que afavorien la presència de vaixells militars a les instal·lacions del port tarragoní. Tres anys més tard, a l'any 2000, el mateix JFK va tornar a desembarcar a la ciutat amb més de 5.000 tripulants que van deixar en els comerços de la ciutat prop de 1,5 milions d'euros.

Fonts de l'Autoritat Portuària insisteixen que altres ports de l'estat, com el de Cartagena, ja venen realitzant operacions d'aquest tipus, les quals repercuteixen molt positivament en l'economia de la zona. Segons també la Cadena Ser l'arribada d'aquests vaixells no suposaria cap guany pel Port de Tarragona perquè, per conveni, se'ls ha de facilitar l'entrada. En qualsevol cas, qui haurà de donar el vistiplau definitiu ha de ser el Ministeri de Defensa.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar