loader
menu

CIUTAT

El xivarri dels Mossos indigna un bloc de veïns de Tarragona

Sergi Casado Ciutat dilluns, 30 de novembre de 2015

Els veïns del bloc que hi ha al número 7 del carrer Doctor Mallafré, just davant de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, conviuen des de fa mesos amb els sorolls provinents d'un dels bars que hi ha als baixos, el Shangrila Bar. El que resulta més curiós de tot plegat és que, segons els veïns de l'escala, el xivarri el fan els Mossos d'Esquadra que treballen a la comissaria que hi ha al costat i que freqüenten l'esmentat establiment quan no estan de servei o quan disposen d'alguna estona lliure.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

"Si els arriba una emergència o un avís, els sentim tots, absolutament tots, i a l'estiu, amb la finestra oberta hem sentit de tot", han assegurat al Circ fonts dels veïns, que ja fa temps que ho pateixen, però que veuen com passen els mesos sense que s'hi trobi solució. El moment de relax i de descans puntual de molts agents de policia coincideix amb l'inici del calvari pels residents d'aquest bloc, propietat del Servei Municipal de l'Habitatge.

Trucades 'inútils' al telèfon fixe de la comissaria

Ara fa uns mesos, El Circ va ser testimoni del soroll que generen les trobades massives de Mossos al fons del bar; un espai que ara ja està quasi del tot cobert, però que durant l'estiu no ho estava. Segons els veïns, l'enrenou provocat pels Mossos s'allargava fins a la matinada i en ocasions, alterava el son a molts dels residents, que fa temps que busquen alternatives a un problema al qual no veuen fi: "Quan fan xivarri truquem al telèfon fixe de la comissaria. Ens diuen que sí, sí, però l'endemà, torna a passar el mateix", insisteixen els veïns.

La comunicació amb els responsables del bar tampoc no és massa fluïda: "Hi vam parlar, però quasi vam acabar a òsties", relaten els veïns, als quals el Servei Municipal de l'Habitatge tampoc no els dóna solucions: "SMHAUSA no ha actuat, la persona que s'ocupa del manteniment del bloc sempre esmorza en aquest bar". De la Guàrdia Urbana tampoc n'esperen res: "Els vam trucar un dia i quan van arribar al bar es van unir a la seva festa".

"Els Mossos no fem festa"

Els Mossos d'Esquadra han reconegut al Circ l'existència del problema dels sorolls, però neguen els extrems que sí denuncien els veïns: "La qualitat arquitectònica de l'edifici és la que és, però (al bar) els Mossos no hi fem festa". A més, insten els veïns a que ho denunciïn a l'Ajuntament "perquè els restringeixi els usos de la terrassa". En qualsevol cas, les queixes dels veïns no són per la terrassa que dóna a l'exterior, sinó l'espai habilitat al fons del bar.

El Circ també ha contactat amb el Servei Municipal de l'Habitatge de Tarragona, i des d'aquest organisme han negat que s'hagi interposat cap denúncia en ferm. Els veïns puntualitzen que no han posat cap denúncia, però sí que han alertat la Guàrdia Urbana de l'enrenou.

"Fa un mes que els Mossos ja no venen"

Els propietaris del bar Shangrila asseguren que "els veïns mai no ens han dit res", i han explicat al Circ que "des de fa un mes els Mossos ja no venen", ja que l'espai que utilitzaven perquè els Mossos es reunissin junts l'han reconvertit en magatzem privat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar