loader
menu

La demarcació de TGN va registrar 35 nous casos de VIH durant el 2014

Guillem Roqué Ciutat > Sanitat dimarts, 01 de desembre de 2015

L’1 de desembre és el Dia mundial de la Sida i malgrat que l’objectiu “sida a zero” previst pel 2030 es contempla com una meta abastable, al 2014 no s’ha aconseguit rebaixar la xifra de nous casos detectats de VIH a la demarcació de Tarragona. L’any passat es van detectar 35 casos, una xifra que no ha variat massa des de 2011 i que oscil·la entre els 33 i els 35 per any.

Foto: Guillem Roqué

En un acte celebrat al Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, representants dels diferents actors implicats en la prevenció i la lluita contra la malaltia van posar de relleu la importància cabdal que han tingut les iniciatives educatives i de conscienciació dutes a terme al llarg del darrer any i que s’han dirigit a tots els sectors exposats, des dels més joves fins als més grans.

A TGN, 5,5 pacients per cada 100.000 habitants

A la demarcació de Tarragona la incidència de la malaltia és de 5,5 pacients per cada 100.000 habitants, una xifra força per sota de la mitjana catalana que es situa entre 9 i 10 per cada 100.000. El 85% dels nous casos són homes heterosexuals i amb una mitja d’edat de 36 anys. Una altra dada que difereix de la de la resta de Catalunya és que a la demarcació el 91% dels casos són gent del país, proporció que a la resta del país és sensiblement inferior inclinant-se cap a un número més gran d’estrangers.

Una dada que es va destacar es la quantitat de proves realitzades durant el 2014 al territori tarragoní: 454 fora del circuit sanitari, de les quals 4 van ser positives. La xifra es percep com un èxit de la tasca d’informació realitzada ja que demostra que la població és conscient de les pràctiques risc i de la importància d’una detecció primerenca. El perfil de la persona que va s’hi va sotmetre és la d’un home d’entre 31 i 45 anys del país, heterosexual que s’exposa a pràctiques sexuals de risc i que no se’n havia fet cap altra abans.

En la intervenció es va incidir en la necessitat de continuar treballant en la prevenció independentment dels prometedors avenços mèdics i es va destacar l’important paper que interpreta la societat civil en el procés de conscienciació, en la labor de detecció precoç i en l’aplicació a temps del tractament. Amb aquesta acció conjunta i transversal es vol frenar la quantitat de positius, així com els diagnòstics tardans que encara representen un 35% dels casos.

Clica AQUÍ per llegir el Manifest del Dia Mundial de la Sida.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar