loader
menu

CIUTAT

La demarcació de TGN va registrar 35 nous casos de VIH durant el 2014

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 01 de desembre de 2015

L’1 de desembre és el Dia mundial de la Sida i malgrat que l’objectiu “sida a zero” previst pel 2030 es contempla com una meta abastable, al 2014 no s’ha aconseguit rebaixar la xifra de nous casos detectats de VIH a la demarcació de Tarragona. L’any passat es van detectar 35 casos, una xifra que no ha variat massa des de 2011 i que oscil·la entre els 33 i els 35 per any.

Foto: Guillem Roqué

En un acte celebrat al Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, representants dels diferents actors implicats en la prevenció i la lluita contra la malaltia van posar de relleu la importància cabdal que han tingut les iniciatives educatives i de conscienciació dutes a terme al llarg del darrer any i que s’han dirigit a tots els sectors exposats, des dels més joves fins als més grans.

A TGN, 5,5 pacients per cada 100.000 habitants

A la demarcació de Tarragona la incidència de la malaltia és de 5,5 pacients per cada 100.000 habitants, una xifra força per sota de la mitjana catalana que es situa entre 9 i 10 per cada 100.000. El 85% dels nous casos són homes heterosexuals i amb una mitja d’edat de 36 anys. Una altra dada que difereix de la de la resta de Catalunya és que a la demarcació el 91% dels casos són gent del país, proporció que a la resta del país és sensiblement inferior inclinant-se cap a un número més gran d’estrangers.

Una dada que es va destacar es la quantitat de proves realitzades durant el 2014 al territori tarragoní: 454 fora del circuit sanitari, de les quals 4 van ser positives. La xifra es percep com un èxit de la tasca d’informació realitzada ja que demostra que la població és conscient de les pràctiques risc i de la importància d’una detecció primerenca. El perfil de la persona que va s’hi va sotmetre és la d’un home d’entre 31 i 45 anys del país, heterosexual que s’exposa a pràctiques sexuals de risc i que no se’n havia fet cap altra abans.

En la intervenció es va incidir en la necessitat de continuar treballant en la prevenció independentment dels prometedors avenços mèdics i es va destacar l’important paper que interpreta la societat civil en el procés de conscienciació, en la labor de detecció precoç i en l’aplicació a temps del tractament. Amb aquesta acció conjunta i transversal es vol frenar la quantitat de positius, així com els diagnòstics tardans que encara representen un 35% dels casos.

Clica AQUÍ per llegir el Manifest del Dia Mundial de la Sida.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar