loader
menu

CIUTAT

La campanya 'Separa bé l'orgànica' arriba a més de 32.000 habitatges del centre de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 02 de desembre de 2015

Finalitza a la zona centre de Tarragona la campanya que, sota el títol “Separa bé l’orgànica”, tenia per objectiu millorar els nivells de recollida selectiva de la matèria orgànica a la ciutat. Després de la realització de les corresponents campanyes a les zones nord, Llevant i Ponent durant el 2014, es dóna per complerta la iniciativa al terme municipal.

Foto: tarragona.cat

Durant cinc mesos s’ha lliurat un kit de reciclatge a un total de 32.571 habitatges. L’entrega estava formada per un cubell de 7 litres per a l’orgànica, una bossa de compostable, un paquet de bosses pels envasos, paper i cartró i vidre, un fulletó informatiu i un imant per la nevera, és la fomentar i millorar la recollida selectiva.

En el marc d’aquesta actuació, un equip de vuit educadors ambientals s’han encarregat de realitzar un porta a porta als domicilis de la zona per informar sobre com s’ha de separar la matèria orgànica, així com també s’han visitat un total de 200 comerços generadors de brossa orgànica com ara fruiteries, verdulaires o carnisseries als quals se’ls ha entregat un cubell per a reciclar de 120 litres.

Juntament amb les accions a comerços i habitatges, s’ha informat a 994 ciutadans a peu de contenidor i s’han instal·lat 12 punts informatius a diferents zones de la ciutat coincidint amb la instal·lació de la deixalleria mòbil per tal que aquelles persones que no eren a casa quan va passar l’educador ambiental poguessin recollir el kit i resoldre possibles dubtes. En total s’ha informat al 55,06% dels habitatges de la zona centre.

A banda de les accions informatives, s’han instal·lat tapes reductores als contenidors soterrats de matèria orgànica. Amb aquestes dues accions s’han aconseguit millores substancials de qualitat en la matèria orgànica, reduint-se el percentatge global de residus impropis a la orgànica en un 16,3%, sent d’un 13,75% l’any 2014, d’un 30,03% l’any 2013.

La campanya ha estat duta a terme per l’empresa adjudicatària Limonium amb la coordinació del departament de Neteja i ha estat subvencionada en un 70% per l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar