loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Arrenquen per fi les obres a l'interior del nou local dels Xiquets del Serrallo

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 02 de desembre de 2015

Aquesta setmana han començat els treballs de condicionament del nou local de la colla castellera Xiquets del Serrallo, ubicat a l'antic edifici fitosanitari, a l'entrada del barri mariner de Tarragona. Tot i que les previsions, tal com va indicar el mateix consistori, apuntaven que l'obra havia d'iniciar-se l'octubre passat, finalment, i per raons de caire administratiu, s'han endarrerit ben bé un parell de mesos.

Els treballs han començat aquesta setmana i els nous terminis apunten que estarà llest cap a mitjan estiu de 2016

Es tracta de l'anomenada "baixa temerària", segons ha explicat al Circ la regidora de Cultura de Tarragona, Begoña Floría: "Quan l'empresa adjudicatària ha fet una oferta econòmica per sota del preu de sortida es corre el perill que es produeixi el que s'anomena com a baixa temerària, i cal evitar que l'obra es quedi penjada a causa de la falta de finançament. La Llei de Contractació ens hi obligava".

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Un cop solucionat aquest inconvenient, el nou termini fixat perquè la colla marinera pugui disposar finalment del seu nou local és d'entre 7 i 8 mesos. El projecte consta de dues fases: la primera, de reforma de la façana i la coberta, pressupostada en 266.000 euros; i la segona, per condicionar l'interior de l'espai, que ascendeix a 198.000 euros.

Hi haurà nou cap de colla: sóna Jonathan de la Fuente

La colla marinera tindrà un nou cap de colla a partir de la temporada que ve. El fins ara líder, Isaac Herrera, deixarà el seu càrrec per motius professionals i al gener, en assemblea, els Xiquets del Serrallo, escolliran el seu substitut. Segons va explicar el president, Lluís Monfort, la persona que sóna amb més força per agafar les regnes és Jonathan de la Fuente. Monfort, a més, ha assegurat que ell es tornarà a presentar a la reelecció.

Els Xiquets del Serrallo assagen, des de fa uns mesos, en un dels Tinglados del Moll de Costa, a la qual, familiarment, molts dels seus castellers l'han batejat com a "Xavola", en espera de poder estrenar la nova casa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar