loader
menu

CIUTAT

Els farmacèutics tensen la corda i amenacen amb tancaments reiterats

El Circ Ciutat dimecres, 06 de març de 2013

Els prop de 800 col·legiats farmacèutics de les comarques de Tarragona amenacen amb tancaments reiterats, manifestacions de protesta i fins i tot la via jurídica per reclamar els seus interessos, junt amb la resta de col·legiats d'arreu Catalunya. Prop de 1.300 farmacèutics es van reunir el 5 de març, convocats pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, per tal de consensuar les accions a executar. Segons Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, “aquesta és la primera reunió de farmacèutics catalans que es fa a la història, en la qual s’ha fet palesa l’angoixa del col·lectiu”.

Els farmacèutics -a través dels col·legis farmacèutics de les seves respectives províncies-, votaran durant la setmana que ve les mesures proposades i es treballarà per tal de crear plataformes per manifestar públicament el greu col·lapse del sistema sanitari català, així com la recerca de fòrmules per aconseguir el recolzament de l’usuari amb la recollida de signatures a les oficines de farmàcia.
Com exposa Joaquim Nolla, president del @Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), “a nivell de Tarragona convocarem als titulars d'oficina de farmàcia a una reunió que es portarà a terme el proper divendres on se'ls exposaran aquestes propostes per sotmetre-les a votació a nivell dels quatre col·legis catalans”.

També, “s'avaluaran els resultats obtinguts a nivell de tota Catalunya per tal que les accions siguin conjuntes i unificades”, conclou Nolla.
L’impagament del febrer fa que el farmacèutic passi a cobrar a 120 dies en comptes dels 35 dies previstos en el Concert signat amb l’Administració l’any 2010.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar