loader
menu

CIUTAT

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat recorda que encara hi ha molta feina per fer

Guillem Roqué Ciutat dijous, 03 de desembre de 2015

En el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les associacions membres del Consell Municipal de la Discapacitat han fet la lectura pública del manifest conjunt “Sense por”. En el text han reclamat la necessitat de deslliurar-se de les pors i els prejudicis que envolten la seva situació i han animat a construir una societat més inclusiva. El to de la jornada és de celebració, però també han aprofitat l’ocasió per reclamar accions polítiques decidides per garantir l’accés al treball i a l’habitatge per al col·lectiu.

Lectura del manifest "Sense por" a la porta de l'Ajuntament. Guillem Roqué

Lectura del manifest "Sense por" a la porta de l'Ajuntament. Guillem Roqué

Per bé que ens darrers anys la ciutat de Tarragona ha avançat força en qüestions com l’accessibilitat de la via pública, usuaris amb cadira de rodes com en Carles Balañà, membre de Tarragona Sense Barreres, posen de relleu que encara queda molta feina per fer. No és només que continuïn havent assignatures pendents com ara l’accés als transports entre ciutats, si no que en alguns àmbits, fins i tot, s’ha reculat.

L’absència d’una rampa i el mal funcionament de l’ascensor del pas soterrat de la Plaça del Carros ha convertit aquest tram en un punt negre que abans no preocupava i que molt sovint dificulta l’accés a la zona del port i de la platja. Altres queixes s’estenen fins els cinemes de la ciutat que, tot i ser accessibles fins a l’interior de sala, un cop dins l’únic espai que destinen a les persones amb cadires de roda és just davant de la primera fila, lloc des d’on realment no es pot gaudir d’una pel·lícula. Aquesta problemàtica és nova, ja que abans tenien l’opció d’anar a cinemes dins la pròpia ciutat on les sales no tenien forma de grada i podien trobar millors localitzacions.

El col·lectiu també mostra la seva preocupació per la possible aplicació de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (Llei 39/2006) que regula el copagament de les residències per a discapacitats. Amb la nova fórmula, aquells que visquin en una residència es veuran obligats a assumir una porció molt més alta del cost i això els suposarà una davallada dràstica dels diners de butxaca necessaris per fer vida més enllà de la residència i de les despeses derivades del seus tractaments.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar