loader
menu

CIUTAT

Tarragona aposta per l'smart city i guardona 8 projectes d'innovació amb els Premis Empresa

El Circ Ciutat divendres, 04 de desembre de 2015

Amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i recolzar la creació de noves empreses, l’Ajuntament de Tarragona ha atorgat els Premis Empresa Tarragona Smart City a 8 projectes d’innovació.

Foto de familia del guanyadors del Premis Empresa Tarragona. Ajuntament de Tarrgona

En aqueta edició, s’hi ha presentat 28 projectes i empreses de nova creació que han optat en alguna de les quatre categories que formen les línies del projecte de ciutat Smart City. Cadascuna d’aquestes categories compta amb un primer premi de 5.000 euros i un segon de 1.500. Aquestes xifres econòmiques converteixen aquests guardons en el premi municipal amb major dotació del Camp de Tarragona.

En l’àmbit de cultura, Turisme i Comerç els triomfadors han estat La Kúɲə, un projecte que pretén aproximar la cultura gastronòmica tarragonina als turistes oferint-los la possibilitat de realitzar cursos de cuina integrals, passant per la compra del producte a l’origen, la elaboració i la posteriorment degustació. La segona dotació ha estat per Càsting Tarragona, empresa que es postula com la primera agència d’actors, figurants i hostesses/es i models del territori.

En l’àmbit de la innovació social, els guanyadors del premi de 5.000 € han estat els impulsors de GUIA.CITY un projecte tecnològic que neix com la primera xarxa social participativa de ciutat, que ja té una prova pilot a Torredembarra i que es pretén implantar en breu a Tarragona. El segon premi ha sigut per Yellow App, una aplicació de mòbil per realitzar reserves i comunicar-se amb establiments locals.

En la categoria d’eficiència energètica, sostenibilitat i tecnologia els guanyadors han estat Green Smart Data, una spin off de la URV que es dedica a la instal·lació de sensors als camps de cultiu i al tractament de les dades que aquests recullen des del núvol de manera intel·ligent. El segon classificat ha estat Meetpros, una plataforma online per connectar alumnes amb professors, per la realització de classes particulars online (en forma de videoconferència), segons classificats del programa YUZZ per a joves emprenedors 2015.


Rio Longboards, fabricant innovador de longboards, snowboards i wakeboards, han estat els triomfadors de la categoria Esports, salut i benestar i han estat seleccionats com un dels projectes empresarials de l’acceleradora Telefònica Open Future que es desenvolupa dins el marc del Tarragona Impulsa. També ha estat premiat Freshly Cosmetics, una empresa de cosmètica natural detox per un estil de vida saludable.

Els guanyadors s’han decidit gràcies de les votacions populars dels vídeos (que en només una setmana van tenir més de 15.000 visualitzacions a YOUTUBE), així com de la valoració tècnica duta a terme per un jurat que ha comptat amb la participació de representants dels grups municipals així com la Universitat Rovira i Virgili, PIMEC, ACCIÓ, SECOT i Jove Cambra Internacional.

Un darrer premi s'atorga als centres educatius i el guanyador d'aquesta edició ha estat l’Institut Vidal i Barraquer pel seu projecte “Vidal i Barraquer Empren” que incorpora un concurs d’emprenedoria per l’alumnat i un programa de tutories i assessorament per a tirar endavant les seves idees.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar