loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN rep l'encàrrec perquè celebri un ple monogràfic sobre sanitat

El Circ Ciutat divendres, 04 de desembre de 2015

Tal com ja va fer per debatre sobre els Jocs del 2017, l'Ajuntament de Tarragona podria tornar a celebrar un altre ple monogràfic, però en aquest cas per parlar de la sanitat pública i les greus mancances que hi ha tant als equipaments públics de la ciutat com a la resta del Camp de Tarragona.

Una imatge de l'hospital Joan XXIII de Tarragona./ foto: circdetarragona.com

Es tracta d'una de les peticions traslladades a la regidora de l'Àrea de Serveis a la Persona, Anna Santos, pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública.

Aquest col.lectiu, format per diferents activistes que provenen dels sindicats CGT i Co.bas, la CUP o bé, que participen a títol individual, ha alertat a la regidora tarragonina dels efectes de les retallades pressupostàries sobre el personal de l' Hospital Joan XXIII (HJ23), que es veu obligat a treballar en condicions de sobrecàrrega i les conseqüències sobre la qualitat assistencial.

El grup també ha manifestat la seva preocupació pel fet que alguns pacients són obligats a ser atesos a l'Hospital Santa Tecla, malgrat la seva preferència per l' HJ23.

L'aspecte que més preocupa al Grup de Treball és l'opacitat que envolta els Plans Funcionals i han traslladat a Santos la necessitat de clarificar com es gestionen els recursos a les unitats funcionals i com s'evitaran qüestions com la generació de tres llistes d'espera o el prestamisme laboral. És per això que consideren imprescindible que l'Ajuntament participi als patronats de la Xarxa Santa Tecla.

A la reunió també s'ha exposat el malestar derivat de la no aprovació de la moció contra l'exclusió sanitària i també han criticat durament la participació de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en la inauguració d'una clínica privada la setmana passada. El Grup ho considera una contradicció amb la defensa de la sanitat publica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar