loader
menu

CIUTAT

Covestro tanca la planta d'MDI a Tarragona i deixa en l'aire el futur de 120 treballadors

El Circ Ciutat divendres, 04 de desembre de 2015

El tancament de la planta d'MDI de l'empresa Covestro a Tarragona (la química escindida de la multinacional Bayer) podria afectar a uns 120 treballadors. L'empresa ha anunciat aquest divendres 4 de desembre el cessament de l'activitat a la planta del polígon petroquímic de TGN dins d'un pla europeu de reordenació d'aquesta línia de negoci. Segons fonts de l'empresa, el tancament tindria afectació per a uns 120 empleats.

La decisió del Consell de Supervisió s'ha pres després d'una anàlisi detallada la fàbrica ubicada a TGN, de la qual es conclou que, a llarg termini, Tarragona no resultaria competitiva com a centre de producció de MDI a Europa.

Covestro ha informat que va valorar totes les alternatives possibles per assegurar la competitivitat de la producció de MDI a Europa a llarg termini . Finalment, la companyia ampliarà, amb molta probabilitat, la producció en un altre centre d'Europa que ja compta amb una tecnologia moderna i segura per al subministrament de clor.

D'aquesta manera, Covestro té la intenció de deixar de produir MDI a Tarragona a finals de 2017. La raó del cessament planejat, segons ha explicat la mateixa empresa, té a veure amb uns costos de producció que ara mateix no són competitius.

Què és l'MDI

El MDI és un important component per a la fabricació d'escumes rígides de poliuretà. Aquest material s'empra per a l'aïllament tèrmic eficient d'edificis i en la cadena de fred , de manera que és possible aconseguir un estalvi energètic i , per tant , contribueix a reduir les emissions de CO2. A més, les seves aplicacions en el ram automobilístic contribueixen a incrementar la seguretat dels vehicles moderns.

Ballesteros: "Una de les pitjors notícies de l'any"

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros considera “una de les pitjors notícies de l’any” l’anunci fet per Covestro i ha insistit que “ara, el més important, és que des de totes les administracions, especialment les municipals, estiguem al costat dels treballadors i treballadores que es quedaran sense feina”. Per Ballesteros, “l’impacte econòmic però també emocional que aquesta decisió produirà a tota la demarcació serà molt gran”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar