loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La tarragonina Artemis Plaja dirigirà la Confédération Européenne de la Danse

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 09 de desembre de 2015

Artemis Plaja Markessinis, directora de l’Escola Professional Artemis Dansa de Tarragona, ha estat nomenada presidenta de la Confédération Européenne de la Danse (CED), una nova entitat que neix amb l’objectiu de millorar la formació i la professionalització dels ballarins i facilitar l'accés directe dels països membres a les ajudes per al desenvolupament de les arts escèniques que concedeix Brussel·les. L'associació suma gairebé 35.000 afiliats a Europa, però la seva influència s’estén arreu del món.

Artemis Plaja Markessinis. Foto: cedida

Un del projectes que haurà d’assumir la tarragonina és l’organització del Primer Concurs de totes les Nacions de la Unió Europea que es celebrarà a Luxemburg el 2017 i que comptarà amb la participació dels millors ballarins de cada estat associat.

Malgrat que la seu oficial de l’organització està a Luxemburg, la seva presidenta residirà a Tarragona, fet que col·locarà la ciutat sota el punt de mira del sector i que obre les portes a que s’hi acullin actes de projecció internacional relacionats amb aquest art. De fet, cada mes de maig el Palau de Congresos de Tarragona acull l’ANAPRODE, el que en aquests moment és el major concurs de dansa d’Espanya amb la participació de més de mil ballarins i que atreu uns 5.000 visitants a la ciutat.

Artemis Plaja és professora de dansa clàssica i dirigeix el primer centre oficial de grau professional de dansa a Catalunya, l’escola Artemis Dansa. Aquesta acadèmia, situada al Passatge Cobos, va començar a funcionar el 1956 fundada per la mare de l’actual directora. Plaja realitza una tasca activa per la captació d’activitats en la localitat com, per exemple, el proper 17 de gener s’interpretarà el ballet El Cascanueces de Tchaikovsky al Teatre Tarragona, una producció que compta amb més de 60 artistes, alguns de primera fila internacional, com el seu propi fill, el tarragoní Orión Picó.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar