loader
menu

CIUTAT

Les queixes pel soroll a la Part Alta durant les festes de TGN arriben al Síndic de Greuges

Sergi Casado Ciutat divendres, 11 de desembre de 2015

Les queixes pel soroll a la Part Alta de Tarragona durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla han arribat al Síndic de Greuges. En els darrers dies, i al marge de la mitja dotzena d'AAVV, un grup de veïns del casc antic han estat recollint signatures en diferents establiments del barri per tal de donar fe del maldecap que suposa haver de conviure amb dosis excessives de decibels durant les festes, tant de dia com de nit.

Una imatge de la Revetlla Remullada, que se celebra per Sant Magí. / foto: blog.pasucat.cat

Les firmes també demanen que es vigili una mica més la festa, i que no hi hagi esdeveniments puntuals que es descontrolin, com el primer dissabte de la passada Santa Tecla, quan, segons la veïna denunciant, un acte "aparentment familiar" es va convertir en una discoteca a l'aire lliure, i amb la música a tot drap. "Sort que va ploure i es va haver de suspendre", ha recordat.

La suma d'adhesions continua

La campanya de recollida de signatures continuarà durant tota la campanya nadalenca i tothom que s'hi vulgui adherir trobarà els fulls als comerços de Merceria i carrer Major.

De moment, del 9 al 30 de novembre, ja es van recollir 232 firmes, les quals ja s'han adjuntat a l'expedient que ja té obert el Síndic de Greuges amb la queixa procedent d'una tarragonina veïna de la Part Alta, i que no és l'única que ha presentat queixa davant de l'òrgan encapçalat per Rafel Rifó.

Els impulsors de la campanya insisteixen que el número de signatures no és el més rellevant, ja que "el Síndic admet la queixa encara que només la faci una persona. Defensa persones, no col·lectivitats".

No es demana la suspensió de res

Els veïns volen que es trobi la millor fòrmula per fer compatible la festa amb el descans dels veïns residents al nucli antic de Tarragona. "No demanem que se suspengui res, només volem més civisme durant les festes, tant de Sant Magí com Santa Tecla", asseguren els veïns.

Per això, el lema que s'ha utilitzat per la captació d'adhesions és "per unes festes de Sant Magí i Santa Tecla cíviques i respectuoses amb els veïns. Volem gaudir de les festes, volem dormir de nits." La iniciativa vol ser l'inici d'una campanya més gran en favor de la "cultura del silenci i de la reforma horària de la festa a la Part Alta durant tot l'any", segons han explicat al Circ els seus impulsors.

Just després de la passada Santa Tecla, l'Ajuntament va començar a posar fil a l'agulla. Segons va explicar al Circ el regidor de Territori, Josep Maria Milà, ja s'ha fet una primera reunió amb representants de tots els partits polítics per avaluar la situació i mirar de trobar solució per fer compatible tota la festa amb el descans dels veïns.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar