loader
menu

CIUTAT

Tarragona afronta el repte d'acollir els refugiats

El Circ Ciutat dijous, 10 de desembre de 2015

Tarragona respon al drama que s'està vivint a les portes d'Europa amb la constitució de la Taula Local per a les persones refugiades. L’objectiu de l’organització és establir i millorar els mecanismes de suport a les persones refugiades que arribin a Tarragona. La Taula, formada per l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Municipal de Cooperació juntament amb la Diputació de Tarragona, Creu Roja Tarragona, Càritas Diocesana, Universitat Rovira i Virgili, Col·legi d’Advocats de Tarragona i Solidaritat de Tarragona, es va reunir per primera vegada el passat dia 2 de desembre i es va encarregar d’establir tasques i responsabilitats entre les entitats participants i de fixar canals per vehicular i coordinar els recursos humans i materials dels integrants de la iniciativa.

Ciutadans sirians camí de l'exili. CEDIDA ACNUR

Entre les primeres accions a emprendre, es va acordar facilitar un canal de comunicació amb les persones que vulguin col·laborar en el suport a les persones refugiades. Per això, a la web de Cooperació de l’Ajuntament s’habilitarà un qüestionari per conèixer quin tipus d’ajudes i col·laboracions pot oferir la ciutadania i, a partir de les respostes, dirigir-la a l’entitat més escaient i, d’aquesta manera, vehicular l’ajuda de la manera més àgil possible.

Des de la Taula s’incideix en que el suport a les persones refugiades és una tasca molt àmplia i que va més enllà del procés d'acollida subjecte a les regulacions europees i estatals. Per aquest motiu, també es va acordar fomentar el suport a les organitzacions que treballen als països limítrofs, com Líban o Turquia que acullen gairebé 4 milions de persones refugiades. També s'ha destacat la importància de reforçar les accions de sensibilització destinades a crear una consciència crítica sobre les causes dels conflictes, la protecció internacional i les obligacions dels estats envers les persones refugiades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar