loader
menu

CIUTAT

La Cambra de TGN consolida la seva influència a l'Àfrica

El Circ Ciutat divendres, 11 de desembre de 2015

La Cambra de Tarragona reafirma la seva presència al continent africà tot i les dificultats plantejades durant aquest 2015 a causa dels brots d’ebola i de l’activitat terrorista que sacseja el territori. Tot i aquestes problemàtiques, la majoria de missions empresarials de la Corporació han concentrat les seves actuacions en aquest continent.

Foto: Cambra de Comerç de TGN

El 2015 ha estat un any, atenent als resultats obtinguts, molt satisfactori i ha demostrat que els exportadors d’arreu de l’Estat segueixen confiant en la Cambra de Tarragona per créixer al continent africà. De fet, la Corporació s’ha convertit en un referent al conjunt de l’Estat pel que fa al seu coneixement i experiència en aquells mercats, sobretot en els subsaharians.

Enguany la participació d’empreses a les missions de la Cambra de Tarragona s’ha vist molt influenciada per l'epidèmia del virus de l’ebola, que ha frenat, en molts casos, la intenció dels exportadors d’obrir-se als mercats africans. De la mateixa manera, l’activitat terrorista que assota el Sahel, Nigèria o Txad, també ha desactivat molts projectes internacionals envers aquests mercats.

Pel que fa al 2016, a més d’augmentar l’activitat en una missió més i 4 països més, preveuen que la participació augmenti entre un 10 i un 20 per cent, gràcies al control mèdic de l’Ebola. De cara a aquest proper any, no es descuidarà Àsia.

Aquestes són les grans xifres que han presentat recentment:

2015:

- S’han organitzat 10 Missions empresarials.

- S’han realitzat prospeccions a 29 mercats.

- D’aquests destins un no s’havia visitat mai: Myanmar.

- Hi han participat 111 empreses. D’aquestes, el 60 per cent han vingut de fora de Catalunya.

- S’han mantingut 2.500 contactes comercials.

- S’han organitzat un total de 11 jornades de foment de la internacionalització. Amb una assistència de més de 300 persones.

2016:

- Visitar en viatges de negocis 33 països. D’aquests, Cambodja representa una novetat pel fet que mai ha rebut una missió de la Cambra de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar