loader
menu

CIUTAT

CA Runners Tarragona: l'experiència en comú per assolir la meta

Guillem Roqué Ciutat divendres, 11 de desembre de 2015

La 24a edició de la Mitja Marató ciutat de Tarragona va tenir un clar guanyador, el Club Atlètic Runners Tarragona. La cita tarragonina amb l’atletisme popular va comptar amb la participació de 2.800 corredors entre les seves dues modalitats, la mitja marató i la cursa de 10 kilòmetres. De tots els que van creuar la meta final, 4 van assolir l’esglaó més alt del podi i d’aquest reduït grup d’homes i dones, 3 d’ells pertanyien al CA Runners Tarragona. Èxit rotund a domicili per un dels grups degans de la nostra ciutat.

Unes 40 persones formen part d'aquesta gran familia que reuneix esportistes d'alt nivell i corredors novells

En els darrers anys, córrer ha passat de ser la rutina física d’uns pocs a convertir-se en una forma de vida molt estesa entre una població cada cop és més conscient de la importància de dur una vida activa i saludable. La multiplicació del nombre de curses populars i l’augment exponencial de participants són els testimonis més evidents del creixement d’aquest esport.

Mireia Sosa, vencedor de la Mitja Marató ciutat de Tarragona en la categoria femenina. Patronat d'esports

Jaume Levia, guanyador de la cursa de 10 kilòmetres. Patronat d'esports

Camilo Santiago, guanyador de la Mitja Marató de Tarragona. Patronat d'esports

Foto de familia del CA Runners Tarragona. Juanan Fernández

Segons Juanan Fernández, impulsor del CA Runner Tarragona, les claus del seu èxit és el fet de ser “un esport accessible per a tothom que es pot practicar a qualsevol lloc i a qualsevol hora sense necessitar que algú t’acompanyi o d’haver de reunir un equip. A més a més, iniciar-s’hi resulta molt econòmic i permet alliberar les tensions acumulades durant el dia”.

L'any 2008, els inicis

En Juanan va plantar la llavor del CA Runners Tarragona el maig del 2008 quan va obrir les portes la botiga Running Solutions, especialitzada en la venda d’equipament i assessorament per corredors. El projecte va sorgir després d’un viatge a Holanda on va conèixer de prop models d’empresa dedicats al sector i va decidir importar-los i replicar-los a casa nostra. Va ser una aposta comercial innovadora i un pèl arriscada perquè quan va obrir les portes, el boom del running començava a intuir-se, però l’autèntic furor encara estava per vindre.

Avui en dia, la imatge de corredors, en grup o en solitari, equipats amb malles i les seves sabatilles de colors llampants és una estampa habitual que es pot observar en qualsevol racó de la ciutat. Fa 7 anys, en canvi, aquest esport estava traient el cap, la seva implantació encara no era tan transversal i res assegurava que no es tractés d’una moda passatgera. Per complementar el projecte de la botiga, van decidir crear el club Runners Tarragona. La idea era crear un espai de trobada on els corredors poguessin compartir experiències i millorar el seu rendiment a través del treball conjunt i del tutoratge ofert pels més experimentats.

Amb membres de luxe

Han passat els anys i l’aposta per l’experiència compartida segueix sent l’eix que els cohesiona. Aquesta voluntat sumada al treball constant ha fet que el club pugui presumir d’uns membres de luxe. Entre les seves files hi trobem Camilo Santiago Giménez, qui va imposar-se en la prova tarragonina al fer els 21 kilòmetres en una hora i set minuts; la Mireia Sosa, guanyadora de la mitja marató en categoria femenina amb un temps d’1 hora i 23 minuts i treballadora de la botiga Running Solutions, o en Jaume Leiva, campió d’Espanya de mitja marató i un referent molt imporant dins del club, que en la cursa tarragonina va imposar-se en la categoria masculina dels 10 kilòmetres.

De tots ells, el nom més conegut segurament és el de María Vasco, la millor marxadora de la història de l’atletisme espanyol qui un any després de la seva retirada de les competicions oficials va fitxar pel CA Runners Tarragona i com ambaixadora de l’empresa. Vasco va ser la primera dona espanyola en aconseguir una medalla olímpica en atletisme, Sidney 2000.

Els esportistes més veterans aporten uns coneixements que comparteixen els companys per aconseguir, entre tots, la millora dels resultats i assolir les metes personals que es proposa cadascú. “Al club s’uneixen persones amb motivacions molt diferents, des del que ha deixat de fumar i vol cuidar-se, al que vol aprimar-se o el que senzillament vol fer alguna activitat física per sentir-se bé” explica en Juanan. “El club ajuda a entrenar, perquè fa que t’enganxis a objectius, et motiva per preparar-te per una cursa”.

Entre els 35 i els 50 anys

L’èxit dels primers anys va ser considerable i l’agrupació va arribar a comptar amb un centenar de socis, però a mesura que la implantació del running creixia van aparèixer més i més agrupacions així com d’altres clubs més específics com, per exemple, els de triathlons o cross. L’augment de l’oferta i la possibilitat d’anar un pas més enllà en l’especialització de la seva preparació va fer que el nombre de corredors dels Runners Tarragona es reduís en dos terços i en l’actualitat el composen entre 30 i 40 esportistes, la majoria dels quals roden entre els 35 i els 40 anys.

El grup, que es veu a si mateix com “una gran família”, surt tots els dimarts i els dijous al migdia a córrer i també els dissabtes al matí quan fan un entrenament més fort pensat per aquells membres interessats en assolir objectius més exigents o que es preparen per batre els seus temps en alguna cursa.

L’afició al running encara no ha arribat al seu màxim i, lluny de ser una moda passatgera, és un esport que ja ha arrelat a la nostra ciutat. És per això que Runners Tarragona l’experiència estan treballant per seguir creixent i seguir treballant al 2016. Lluny d’haver assolit la seva quota màxima, la seva implementació i popularització encara va en augment.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar