loader
menu

CIUTAT

Els agents de la Guàrdia Urbana portaran armilles antibales

El Circ Ciutat divendres, 11 de desembre de 2015

La Guàrdia Urbana ha celebrat el seu 158è aniversari en un acte multitudinari al Teatre Tarragona que també ha servit per reconèixer públicament els mèrits, la trajectòria professional i la permanència en el servei de la Policia Local tarragonina.

Foto: Mauri

L'ex regidor Carles Castillo, amb la distinció. / foto: @CarlesTgna

El consistori ha anunciat que en breu els agents de la policia municipal de TGN també vestiran armilles antibales. "No sortirà cap agent al carrer sense aquest element de seguretat", ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana i màxim responsable polític del cos, Pau Pérez, qui ha reafirmat el paper de la Urbana "en uns moments d’amenaça de la societat del benestar".

Pérez ha recordat l'amenaça del terrorisme gihadista, present a tot arreu, i també a Tarragona: "Avui els terroristes gihadistes, tenen amenaçada a tota la societat, però directament als cóssos policials, i quan parlem de policia, ells no distingeixen, i no exclouen als cossos de policia local. Sovint són els primers en patir les conseqüències. En som conscients i per això treballem més que mai per reforçar la seguretat dels nostres ciutadans”

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també present en l'acte, ha destacat la importància “d’una policia, la Guàrdia Urbana perquè tenir una policia propera al servei de la ciutat és la raó de ser de la Guàrdia Urbana”.

Reconeixement per a l'ex regidor Carles Castillo

Una altra de les persones destacades per la Guàrdia Urbana ha estat l’extinent d’alcalde de Seguretat, Carles Castillo, actualment Diputat del PSC al Parlament. Se li ha atorgat una medalla al mèrit professional en reconeixement als 8 anys que va estar al capdavant de la policia local, implementant un nou model policial basat en la proximitat i l’especialització. “Un model –ha destacat l’alcalde Ballesteros– que es manté vigent i s’ha mostrat eficient i ben acollit per la societat tarragonina”. També se’l destaca per l’impuls que li va donar als treballs de finalització de la nova comissaria.

Durant l'acte també s’ha volgut retre un homenatge als professionals d’emergències i urgències que van intervenir en el rescat de les víctimes de l’explosió i ensorrament de l’edifici de la Rambla Nova 72, ara fa 10 anys.

Els guardons

S'han entregat diferents Creus al Mèrit Professional. Entre d'altres, una, a un agent de la Guàrdia Urbana per la seva implicació, disponibilitat i eficàcia en el descobriment de diversos punts de venda de substàncies estupefaents als barris de Campclar i del Pilar. També s’ha concedit a dos policies locals, per la seva destacada actuació el dia 15 de gener de 2015 quan van detenir a una persona que havia apunyalat greument a la seva dona, fugint en un taxi.

La Guàrdia Urbana també ha entregat la Medalla a la implicació a Ramón Francisco Alguacil Fernández, comissari de la Policia Nacional; Ramon Franquès Raurell, inspector del Cos de Mossos d’Esquadra, sotscap de l’ABP del Tarragonès; i a Joan Bergada Giménez, Intendent cap de la Policia Portuària de Tarragona.

Durant l'acte també s'han entregat nombroses distincions individuals i el Nano Capità, un dels elements del Seguici Popular, ha estat apadrinat per la policia local tarragonina.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar