loader
menu

CIUTAT

Els pessebristes de Tarragona busquen posada

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 15 de desembre de 2015

L’Associació de pessebristes de Tarragona exhibeix per primer cop els seus diorames al soterrani de l’antic edifici dels Caputxins, després d’abandonar la seva seu tradicional del carrer Girona. La nova localització a la Rambla Nova és temporal mentre el grup espera instal·lar-se en una nova seu de forma definitiva.

Han estrenat ubicació, a l'Antic edifici dels Caputxins, i d'aquí a dos o tres anys confien traslladar-se a l'espai dels Pòsits del Port

Unes obres de reforma i la pujada del preu del lloguer del local van fer que l’agrupació tarragonina deixés a l’estiu el local que havien utilitzat en els darrers anys, però gràcies a les facilitats donades per l’Arquebisbat i per la Xarxa Santa Tecla han aconseguit un espai on poder fer l’habitual mostra nadalenca.

Diorames de la mostra de pessebres de l'Associació de pessebristes de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

Diorames de la mostra de pessebres de l'Associació de pessebristes de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

Diorames de la mostra de pessebres de l'Associació de pessebristes de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

Diorames de la mostra de pessebres de l'Associació de pessebristes de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

No obstant, el fet de quedar-se sense un espai propi ha provocat que enguany no hagin pogut presentar nous projectes i per primer cop s’han reaprofitat diorames que ha s’havien exposat públicament altres anys. Dels 11 pessebres que la composen només hi ha una novetat, una escena del festeig de Josep i Maria ambientada al pati de la Casa Castellarnau de Tarragona.

Tal i com declara en Carles Tarragó, vocal de l’associació, el grup preveu utilitzar el soterrani de l’edifici dels Caputxins “durant els propers 2 o 3 anys” abans de traslladar de forma definitiva “la seu social i l’administració de l’associació a l’espai del pòsit del pescadors gràcies a un conveni entre el Port i l’Ajuntament”. No és casual que a l’entrada de la mostra hi hagi tres diorames que representen a Josep i Maria buscant posada per fer-hi nit.

La mostra estarà oberta al públic de l’1 de desembre fins el 17 de gener i s’hi podran observar muntatges narratius que expliquen la història de Josep i Maria des del festeig fins a l’adoració dels reis mags. Cada una de les obres que la composen acumula un mínim de 200 hores de treball i les figures que li donen vida tenen uns preus que poden oscil·lar entre els 200 i el 800 euros i que, en molts casos, són peces úniques d’artesania.

La tradició està assegurada

L’associació està formada per una trentena de socis de perfils molt variats i, malgrat que la mitjana d’edat tendeix a l’alça, també compten amb un parell de fitxatges de 16 anys. La generació més jove de pessebristes assegura la pervivència de l’agrupació i de la tradició, però tot i això, fan una crida a tothom que li interessi el món del pessebrisme a acostar-se i conèixer la seva feina o a participar en alguns dels cursos de pessebrisme que fan cada any.

L’agrupació manté una exposició permanent a la Casa Canals on s’hi pot admirar algunes de les seves obres de grans dimensions i la seva col·lecció de figuretes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar