loader
menu

CIUTAT

La presidència prorrogada de la Cambra de Comerç de Tarragona s'allarga indefinidament

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 15 de desembre de 2015

Andreu Suriol, president de l’entitat, ha confirmat que no està previst que es convoquin eleccions a curt termini. Suriol va arribar a la presidència de la Cambra de Comerç de TGN el mes de febrer en substitució d’Albert Abelló qui va renunciar al càrrec per centrar-se en el seu paper com a candidat a l’alcaldia de Tarragona per CiU.

Andreu Suriol, president de la Cambra de Comerç de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

L’actual mandat hauria d’haver finalitzat ara fa un any i mig, però fins que no es desenvolupi la nova legislació de Cambres de Comerç no es podran convocar les eleccions pertinents.

El president de la Cambra ha posat de manifest que “no hi ha cap horitzó de renovació” al capdavant de l’ens per culpa de la manca de diligència del govern català en dur al Parlament el desenvolupament de la llei de cambres. La llei aprovada pel Govern central deixa en mans de cada Comunitat Autònoma el desenvolupament del reglament i fins que totes les comunitats no hagin aprovat la seva pròpia llei, no es podrà tirar endavant cap procés electoral. Per ara només hi ha 9 comunitats que hagin fet els deures i “aquí a Catalunya encara no s’ha fet ni l’esborrany”.

Suriol també ha dedicat unes paraules al creuers que visiten Tarragona i ha demostrat el seu optimisme per l’any vinent afirmant que “es preveu l’arribada de gairebé 20.000 creueristes”. Per tal d’aprofitar l’impuls comercial que això suposa, la Cambra ha mantingut reunions amb la regidoria de comerç per explorar quines són les accions que es poden emprendre per a que els comerciants es beneficiïn de les visites.

Emulant altres ciutats de l’Estat, la Cambra tarragonina proposa la creació d’una agrupació comercial d”’amics dels creueristes” a la qual podrien adherir-se tots els comerços que desitgessin condicionar el seus calendari laboral al moviment causat pel desembarcament del nombrós passatge dels creuers.

Aprofitant l’acte de balanç de les activitats realitzades durant el 2015, Suriol ha reafirmat el paper de l’ens com a lobby a favor dels interessos de les empreses de tarragonines i ha destacat l’important rol que desenvolupen en la informació i l’assessorament a empreses dedicades a l’exportació.

L’acció exterior és, de fet, un dels punts forts de la Cambra que destaca les 10 missions comercials en les quals han participat una mitjana de 12 empreses a cada una, així com els contactes establerts amb 29 països. Aquestes accions els consolida com a capdavanters a l’Estat i com a líders pel que fa al coneixement de l’Àfrica subsahariana.

Altres problemàtiques com el preu de l’energia, la planificació de les infraestructures o l’amenaça de la deslocalització empresarial també van merèixer l’atenció en un acte en que es va confirmar que durant el 2015 s’ha aconseguit frenar el ritme de pèrdues econòmiques de l’entitat i s’ha anunciat que el pressupost pel 2016 serà d’1,6 milions d’euros, una quantitat que garanteix que es pugui seguir treballant en els plans de formació que enguany han arribat a unes 350 alumnes del territori.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar