loader
menu

CIUTAT

La passarel·la que ha d'unir el Balcó amb el Miracle no estarà llesta fins l'estiu de 2017

Sergi Casado Ciutat dimarts, 15 de desembre de 2015

Els tarragonins hauran d'esperar-se fins l'estiu de 2017 per poder gaudir de la nova i flamant passarel·la que ha d'unir el Balcó del Mediterrani amb la platja del Miracle. Aquest és el darrer termini que va fixar el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Andreu, qui va lamentar la suma de petits retards que va acumulant el projecte, pressupostat entre 1,2 i 1,4 ME i finançat al cent per cent pel Port.

Foto muntatge amb la futura passarel·la per damunt de la via del tren. / APT

Foto muntatge amb la futura passarel·la per damunt de la via del tren. / APT

Foto muntatge amb la futura passarel·la per damunt de la via del tren. / APT

Tot i que les previsions inicials apuntaven que l'obra es podria licitar durant el darrer trimestre de 2015, la realitat és que el projecte encara es troba en la fase administrativa. A principis d'estiu, des d'APT ja es va explicar que el causant de l'endarreriment estava sent ADIF, que encara no havia realitzat les prospeccions geològiques als terrenys que són de la seva jurisdicció.

En el decurs d'un acte per fer balanç de 2015, el president de l'APT va transmetre optimisme a l'hora de parlar de l'anhelada passarel·la: "En breu passarà pel ple de l'Ajuntament i després haurà d'estar en exposició pública i llavors ja la podrem licitar".

El període d'obres serà d'uns 15 mesos un cop arrenquin els treballs, i en aquest aspecte, des del Port ja es descarta que la infraestructura quedi enllestida l'any que ve. "Cap a l'estiu de 2017", va explicar Andreu.

D'altra banda, per tal de compensar l'espera i el retard per la passarel·la, l'Autoritat Portuària avançarà la renovació del passeig marítim del Miracle, pressupostat en prop de mig milió d'euros, i també amb càrrec al Port. "És un compromís que assumeix el Port i que intentarem executar de manera simultània a les obres de la passarel·la. L'alcalde ens ho va demanar", va explicar Andreu.

L'actuació al passeig marítim contempla la reordenació dels aparcaments, que ara quedaran ubicats al costat de les vies del tren. S'habilitarà un carril bici, s'eixamplarà la vorera i es remodelarà l'enllumenat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar