loader
menu

CIUTAT

Tots els Nadals europeus, a Tarragona

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 16 de desembre de 2015

Sabíeu que Sant Nicolau viu a Espanya i que per Nadal carrega tot de dolços al seu vaixell i se’n va a visitar a la mainada holandesa? Heu escoltat mai la història del Krampus, el diabòlic ajudant de Sant Nicolau que tant temen els nens austríacs? O coneixeu l’afició dels alemanys pel Glühwein, el vi calent especiat? Si no coneixeu aquestes tradicions, podeu descobrir-les gràcies a la iniciativa del Centre d’Informació Europe Direct de Tarragona per acostar les celebracions nadalenques típiques dels països de la Unió Europea als ciutadans de Tarragona.

Xerrades als instituts a càrrec d'Europe Direct. Foto: Europe Direct

Activitats impulsades per Europe Direct al Parc de Nadal de Tarragona. Foto: Europe Direct

Simulació del Parlament europeu a la URV. Foto: Europe Direct

A través de les xarxes socials, Europe Direct s’ha proposat difondre un seguit de receptes, tradicions i creences curioses relacionades amb la celebració del Nadal en cada un dels 28 països que formen part de la UE. Algunes costums són força peculiars, però d’altres ens són molt més properes com, per exemple, l’afició dels maltesos als pessebres. Com diu Marta Domènech, responsable de l’oficina d’Europe Direct, “les tradicions ens uneixen com a europeus”.

Fins els 24 de desembre aniran publicant cada dia a través del seu compte de Twitter i al seu bloc aquestes curiositats, iniciativa que enllaçaran amb la participació al Parc de Nadal on treballaran amb els més petits per donar-los-hi a conèixer els Drets dels Infants. Arribar als més joves és una de les línies de treball fixes de l’oficina i que, fins ara, s’ha traduït amb la col·laboració amb el Club del Tarraconins, així com amb una intensa tasca de formació i informació als instituts i a la universitat amb qui, de fet, recentment ha signat un conveni que consolida exitoses propostes com la Simulació del Parlament Europeu.

La principal directriu amb la que treballen des d’Europe Direct i sobre la que construeixen el seu projecte és la de “fer arribar la Unió Europea als ciutadans” . Per aconseguir-ho treballen per millorar la comprensió que la ciutadania té dels organismes europeus i de les seves polítiques i d’aquesta manera resultarà més fàcil que es comprengui el paper que representen en la nostra vida diària unes institucions que, d’entrada, a molts semblen excessivament llunyanes.

Des de l’oficina treballen com punt de referència per resoldre tots aquells dubtes que puguin sorgir relacionats amb la UE. Com optar a ajudes per muntar una empresa, com fer-s’ho per anar a treballar a l’estranger, convalidar títols d’estudis, la classificació energètica dels electrodomèstics o fins i tot pares que els hi demanen informació pel treball de síntesis del fill són algunes de les variades qüestions que han ajudat a resoldre. “Rebem consultes a l’oficina, per telèfon i per correu electrònic, però les xarxes socials són el principal canal de comunicació”, afirma la seva responsable.

“Durant el proper 2016, concentraran les seves actuacions al voltant de l’agenda europea marcada per Jean Claude Junker i prioritzaran qüestions com la immigració i els refugiats, el canvi climàtic i la difusió del TTIP, el tractat comercial signat entre els Estats Units i la UE.

Podeu seguir l’activitat de l’oficina a través de #EuropeTGN, i durant aquests dies de Nadal també amb l’etiqueta #NadalTGN. El Centre d’Informació Europe Direct de Tarragona està obert de dilluns a divendres de 9 a 14h a la seva oficina de la plaça Imperial Tàrraco.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar