loader
menu

Sergio del Campo (C's): 'Som nous en la política, però no en la vida quotidiana'

Guillem Roqué dimecres, 16 de desembre de 2015

El Circ continua amb el cicle d'entrevistes als caps de llista per Tarragona dels diferents partits a les eleccions generals del proper 20D. A continuació, la del candidat de Ciutadans, Sergio del Campo.

Sergio del Campo, candidat per Tarragona de Ciutadans. / foto: Ciutadans

Pregunta: Com a representant de la demarcació de Tarragona al Congrés dels diputats, quin serà el principal cavall de batalla que encararà per afavorir el territori?

Resposta: "Solucionar els problemes reals que preocupen als ciutadans: atur, precarietat laboral i corrupció. En el cas concret de Tarragona, existent deficiències d'inversió quant a les infraestructures, com el ferrocarril o les carreteres. Per això, des de Ciutadans proposem apostar pel Corredor del Mediterrani, pel desdoblament de la N-340 i per la finalització de la A-27."

P: Quins són els seus punts forts com a actor polític que poden fer que marqui la diferència com a actor al Congrés?

R: "Sóc sotsinspector Laboral d'Ocupació i Seguretat Social. En el meu dia a dia em dedico a la lluita contra el frau i l'economia irregular. D'altra banda, conec el funcionament de l'Administració, així com el del mercat de treball. En aquest sentit, la meva experiència pot contribuir a la creació de polítiques que ajudin a la millora del funcionament del sistema de Seguretat Social i del mercat de treball. La lluita contra el frau és una de les prioritats del projecte de Ciutadans."

P: Sabríeu dir-li a un habitant de la província de Tarragona què li reportarà a ell a nivell pràctic o quotidià la seva elecció com a representant del territori?

R: "Puc repetir-li a qualsevol ciutadà en què consisteix el nostre programa, però prefereixo convidar a la gent a visitar les nostres carpes informatives i escoltar-ho de primera mà. D'aquesta manera, siguin ells mateixos qui decideixin per què mereix la pena votar amb il·lusió taronja."

P: L’entrada de nous actors a l’escenari polític estatal farà que aquestes eleccions i la situació que se’n derivi, plantegi certs reptes. Quins són els principals canvis que introduirà laparició de noves veus a la cambra?

R: "Aquest nou escenari polític suposa la fi del bipartidisme i de les majories absolutes. A partir del 20 de desembre, al nou congrés dels Diputats hi haurà una formació política nascuda d'una plataforma civil que és Ciutadans amb l’objectiu de posar al ciutadà al centre de la política."

P: Apel·lant a conceptes com l’experiència o l’entrada d’aire fresc, s’ha recorregut molt a utilitzar la classificació entre vells partits i nous partits. Què li suposa pertànyer a un o altre grup?

R: "Ciutadans està format per gent que ve de la societat civil. Som nous en la política però no en la vida quotidiana. Tots som professionals de diferents àmbits i coneixem de primera mà quines són les necessitats reals de la societat. Portem un nou projecte comú per a Espanya que gens té a veure amb el projecte obsolet de PP o la falta de projecte del PSOE."

P: És ben clar que un dels principals camps en els que s’haurà de treballar durant la propera legislatura serà la creació d’ocupació. Quines propostes implementaran per crear llocs de treball? Què suposaran aquestes propostes per Tarragona?

R: "Hem de recuperar la classe mitjana i treballadora. Els autònoms, petits i mitjans empresaris són els principals generadors d'ocupació. Hem d'estar al seu costat i no al davant. D'altra banda, hem de recolzar als treballadors que s'han quedat a ‘la cuneta’. Ciutadans proposa: reduir les despeses fixes dels autònoms i empreses, un contracte únic i un complement salarial anual per als treballadors. També, un xec formació i un seguiment individualitzat respecte als aturat."

P: Quines mesures es promouran des del seu grup per afavorir un sector tan desprotegit com és el dels treballadors autònoms?

R: "Els autònoms amb ingressos per sota del Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, no pagaran quota durant el primer any. A partir del primer any, pagaran la quota segons ingressos. Simplificarem el seu sistema impositiu i reduirem les seves despeses comptables. També, proposem una Llei de Segona Oportunitat per a aquells autònoms als quals la crisi ha deixat a ‘la cuneta’."

P: En els darrers anys s’ha parlat molt del distanciament que sha produït entre la política i el carrer. Més enllà de la tasca legislativa, quina creus que ha de ser la manera de recuperar aquesta connexió?

R: "Sent la gent del carrer la que faci política, com ocorre amb Ciutadans."

P: Creu que el fet d’entrar al Congrés pot allunyar-lo de la seva dimensió més local i propera al ciutadà?

R: "No."

P: Una de qüestions que més enfosqueixen la percepció de la tasca política i la figura del polític avui en dia és l’ombra de la corrupció. Creu que sha abordat el tema amb la contundència que es mereix? Quines seran les següents passes que impulsareu per evitar que es produeixin nous casos?

R: "Un dels pilars fonamentals del programa de Ciutadans (C’s) és la regeneració democràtica i institucional. C’s és un partit polític amb les mans netes i amb una proposta ferma de lluita contra la corrupció. Les nostres propostes concretes consisteixen a apartar de les llistes als imputats per corrupció, responsabilitat subsidiària dels partits polítics, eliminació dels indults i els aforaments. En el mateix sentit, apostem per la separació de poders de manera que els òrgans de govern del poder judicial siguin triats pels propis jutges i no pels parlaments."

P: El procés català obre a casa nostra escenaris nous. Com traslladaran a Madrid el que sestà vivint aquí? Creu que la seva visió propera de la situació pot ajudar a desencallar la direcció cap a una banda o l’altra?

R: "Un dels pilars fonamentals del programa de Ciutadans és la regeneració democràtica i institucional. C’s és un partit polític amb les mans netes i amb una proposta ferma de lluita contra la corrupció. Les nostres propostes concretes consisteixen a apartar de les llistes als imputats per corrupción, responsabilitat subsidiària dels partits polítics, eliminació dels indults i els aforaments. En el mateix sentit, apostem per la separació de poders de manera que els òrgans de govern del poder judicial siguin triats pels propis jutges i no pels parlaments."

P: A nivell europeu hi ha un gran tema com és la gestió de larribada massiva de refugiats a les nostres portes. Amb molta cautela es parla de l’acceptació de certes quotes per països, però creieu que la resposta política està sent prou àgil o està a lalçada de la dramàtica situació que s’està vivint?

R: "La guerra és una situació dramàtica i hem d'acollir als refugiats. En ciutadans estem d'acord a acollir a ciutadans d'altres parts del món que es veuen en una situació com aquesta. Les respostes deuen efectuar-se de forma coordinada i ser el més àgils possibles."

P: En l’hipotètic cas de que es presentés al Congrés una proposició per a enviar tropes sobre el terreny a Síria. Seria partidari duna intervenció o no? Es sotmetria a la disciplina del seu partit si es tries fer el contrari del que li dicta el seu parer?

R: "Estem per la cooperació internacional i les estratègies conjuntes. Som membres de la UE i de l'OTAN. Tant en el tractat de la UE com en el de l'OTAN es contempla l'obligació d'assistència a aquest tipus d'operacions de coalicions internacionals en cas necessari. Per tant, no és qüestió de ser partidari o no, és una qüestió de compliment amb les obligacions derivades dels tractats."

P: Lany 2016 també serà cabdal per als Jocs del Mediterrani que shan de celebrar a TGN el 2017 i que tenen afectació a tot el territori. Atès que, socialment no hi ha consens, i políticament, tampoc, quin és el paper que defensarà vostè al Congrès en el cas que surti escollit Diputat per donar impuls als Jocs i a tot el que els envolta?

R: "Aconseguir que es completi el finançament pressupostat per part del Govern central que fins ara no s'ha produït. Tant des del Grup municipal, com des del Parlament i des de Madrid, vetllarem perquè el llegat dels jocs sigui per als ciutadans."

P: A nivell dinfraestructures quins són els principals projectes que shan de prioritzar o emprendre per beneficiar el territori?

R: "Tercer carril i inversió en el manteniment i la conservació de les infraestructures de la xarxa ferroviària; desdoblament de la N-340 en els trams pendents i la finalització de la A-27 fins a Montblanc."

P: Deixaria oberta la porta al transvasament de lEbre o la tancaria duna vegada per totes?

R: "Apostem per un nou Pla Hidrològic Nacional, però això no significa que siguem partidaris d'un transvasament. Hem de respectar les directives europees sobre l'aigua, inspirades per la nova cultura de l'aigua. La Unió Europea estableix que la unitat de gestió de l'aigua és la conca hidrogràfica, que els transvasaments entre conques no es contemplen. L'aprofitament prioritari de l'aigua ha d'efectuar-se al territori de la seva conca hidrogràfica. I Ciutadans està per defensar aquesta legalitat, com no pot ser d'una altra manera."

P: Creu que en aquesta legislatura shaurà denfrontar a una reforma constitucional? És necessària?

R: "Sí, és necessària una reforma Constitucional però per reformar Espanya, no per trencar-la. Proposem reforçar els drets socials com el dret a la salut, als serveis socials o a l'habitatge, i dotar-los de major protecció constitucional. També, suprimir el CGPJ, reformar la forma de nomenament del Fiscal General de l'Estat o la designació dels membres del Tribunal Constitucional, per despolititzar la justícia i independitzar-la dels altres poders de l'Estat. Igualment, volem consolidar l'estat autonòmic aclarint el model de distribució de competències i el seu finançament, així com el reconeixement constitucional de la pertinença a Europa."

P: Si aconsegueix lescó al Congrés, es traslladarà a viure a Madrid?

R: "En principi, no."

P: Si surt escollit, quins altres càrrecs o feines compatibilitzarà amb lexercici com a diputat?

R: Com a funcionari de l'Estat passaré a la situació administrativa de "Serveis Especials" mentre duri la meva condició de Diputat dedicant-me de ple a les funcions derivades d'aquesta situació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar