loader
menu

CIUTAT

L'Autoritat Portuària de TGN, pionera a l'estat en eficiència energètica

El Circ Ciutat dimecres, 16 de desembre de 2015

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha rebut el certificat del Sistema de Gestió de la Energia segons la norma ISO 50001, que concedeix AENOR. Aquest certificat acredita al Port de Tarragona com el primer port de l’Estat en implantar un Sistema de Gestió de la Energia que aposta per la millora continua en l’eficiència energètica.

Foto: Autoritat Portuària de TGN

Actualment, 170 empreses espanyoles, de les quals un 12% s’ubica a Catalunya, compten amb aquest certificat ISO 50001 de gestió energètica. Espanya és el tercer país del món per nombre de certificats del Sistema de Gestió de l'Energia d'acord amb la norma ISO 50001, segons l'últim informe de l'Organització Internacional de Normalització (ISO). Al món, prop de 7.000 organitzacions han certificat la seva Gestió de l'Energia ISO 50001.

Aquest dilluns, el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona Josep Andreu va rebre de mans de la directora de AENOR en Catalunya Eva Subirà la Certificació de Gestió Energètica ISO 50001.

Els avantatges de la implantació i certificació d’un Sistema de Gestió Energètica es basen en la millora de la gestió i optimització de l’energia, així com en la reducció dels consums i costos financers associats, foment de l’energia renovable i compliment de la legislació vigent. Tot això comporta una influència positiva en la reducció de gasos d’efecte hivernacle i en la mitigació del canvi climàtic. A l’hora, ofereix competitivitat i compromís a l’organització empresarial.

Durant la implantació d’aquest nou sistema s’han dut a terme diverses actuacions de millora que han permès a l’APT endinsar-se en una gestió més eficient dels recursos naturals, exemples de les quals són:

- Renovació de les lluminàries del Pont Mòbil per leds.

- Instal·lació de plaques solars a l’edifici de duanes i al nou PIF.

- Instal·lació de control remot en les torres d’enllumenat públic.

- Incorporació de vehicles elèctrics i híbrids a la flota de vehicles.

- Millora de la classificació energètica d’edificis.

- Construcció nou edifici de la Policia Portuària amb classificació energètica A.

- Millora de l’eficiència de la xarxa d’aigua potable de subministrament al Port.
A partir d’aquí es preveuen noves actuacions que seguiran millorant la gestió energètica i l’impacte ambiental d’aquesta organització.

En l’anàlisi de dades dels darrers anys ja s’observa una millora continua molt significativa, on en els últims 5 anys s’ha reduït un 16% el consum d’electricitat, un


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar