loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

OCine despunta amb avenços tecnològics per l'estrena de l'última entrega d'Star Wars

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dijous, 17 de desembre de 2015

La sala 10 del complex multisales Les Gavarres d’OCINE ja està llesta per l’estrena de la nova entrega de la saga Star Wars. Per acollir la cita cinematogràfica més esperada de l’any, s’ha equipat amb uns avenços tecnològics punters: el sistema de so Dolby Atmos i un projector làser. La innovadora instal·lació suposa un pas endavant que millorarà l’experiència de l’espectador oferint-li un so i una imatge d’una qualitat superior a qualsevol altra que s’hagi vist fins ara.

Sala 10 d'OCINE Les Gavarres equipada amb els darrers avenços tecnològics per l'estrena d'Star Wars. Foto: Guillem Roqué

Sala d'OCINE Les Gavarres equipada amb els darrers avenços tecnològics per l'estrena d'Star Wars.

Divendres a les 0.05 de la nit, el cinema tarragoní farà la primera projecció d’Star Wars: El despertar de la força i ho farà reafirmant el seu compromís amb l’espectador i l’evolució tecnològica. La sala número 10 compta ara amb un nou sistema sonor, el Dolby Atmos, que presenta dues grans novetats: altaveus situats al sostre i la introducció del concepte “objectes d’àudio”, una combinació que permetrà que el públic apreciï com el so es desplaça per la sala submergint-lo en l’acció que està contemplant.

La principal característica del nou Dolby és que cada efecte sonor, fins a 128 diferents, es pot emetre de forma independent pels altaveus que hi ha repartits a cada banda de la sala, així com a la part frontal i posterior. L’audio emès selectivament crea un paisatge sonor en tres dimensions en que l’espectador podrà d’identificar l’origen dels sons. El salt tecnològic arriba acompanyat d’una millora de la claredat i la precisió, a la vegada que es reforçaran els sons més baixos gràcies als altaveus col·locats a la part posterior.

L’altra gran innovació que s’ha presentat és el projector làser que, en paraules de Tomás Naranjo de l’empresa especialitzada en sistemes de projecció Kelonik, representa “l’estàndard tecnològic més alt del moment” i afirmar “que no hi ha cap sistema superior”. Naranjo va argumentar que es tracta del “futur del sector, perquè la indústria ja treballa pensant en ells”. El nou projector aconsegueix uns contrastos òptims molt superiors a les d’alta definició, així com una millora l’espectre de color i llum i uns negres gairebé absoluts.

El director del complex Les Gavarres, Josep Eduard Príncep, afirma que la inversió realitzada reafirma el compromís de l’empresa amb la innovació constant i va sumar la renovació a les que s’han anat fet fins ara “per respondre a les exigències dels espectadors tal i com ja es va fer amb la incorporació de les butaques VIP, el gran format, el 3D o l’HFR de 48 fotogrames per l’estrena del Hòbbit”.

OCINE és una empresa de capital 100% familiar que treballa en l’exhibició cinematogràfica des de 1943. Té 13 complexos de multisales a Espanya i 2 a França amb més de 23.000 butaques i 137 pantalles.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar