loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'Ajuntament retalla en seguretat i acomiadarà cinc dels onze vigilants

El Circ Ciutat dijous, 07 de març de 2013

L'Ajuntament de Tarragona ha reduït de manera substancial la partida destinada a la seguretat i a la vigilància dels edificis i recintes municipals, és a dir, al Palau Municipal, a la plaça de la Font, i a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) de la rambla Nova. L'empresa adjudicatària del servei durant els propers dos anys, i que rellevarà la lleidatana Comant, és Seguridad Profesional Mediterrania, S.A. de Gavà, la qual, a partir de dilluns 11 de març passarà a ocupar les tasques de vigilància i seguretat. El contracte d'adjudicació, publicat al web de l'Ajuntament, a l'apartat de perfil del contractant, detalla que la quantitat que invertirà el consistori tarragoiní pel que resta d'any és de 147.803, 40 euros (sense IVA), encara que en l'expedient de contractació per a dos anys naturals la quantitat és de 402.000 euros.

Una imatge de l'OMAC de la rambla Nova, ja amb les portes metàl·liques instal·lades. / circdetarragona.com

Això significa que la inversió s'ha reduït en més de 100.000 euros respecte l'any anterior, ja que fonts consultades pel Circ han assegurat que, fins ara, la despesa rondava els 300.000 euros anuals. Aquesta nova retallada provocarà l'acomiadament de tres dels sis vigilants que ara hi havia en plantilla, i dels dos auxiliars. És a dir, d'onze treballadors a només sis, quasi la meitat. Atès que es tracta d'una subcontractació, el contracte d'adjudicació també inclou una referència a la subrogació dels treballadors, els quals passaran de cobrar de Comant, S.A. a fer-ho de Seguridad Profesional Mediterrania (SPM).

A partir del proper dilluns 11 de març l'Oficina de l'OMAC de la rambla Nova deixarà d'estar vigilada durant les 24 hores, motiu pel qual, ja s'han instal·lat unes tanques metàl·liques que serviran per mantenir l'edifici protegit quan els vigilants pleguin. A partir d'aquesta hora també s'activaran tots els sistemes d'alarma instal·lats a l'edifici des que es va inaugurar. A l'OMAC de Torreforta, l'auxiliar de vigilància deixarà d'estar present i en principi se substituïrà per un ordenança municipal. A l'OMAC de Sant Pere i Sant Pau la feina de seguretat i vigilància ja la venia fent un ordenança.

La incògnita resideix en saber si la retallada en la partida de vigilància i seguretat (de més de 100.000 euros) significarà un estalvi real. Fonts consultades pel Circ han assegurat que la manca de professionals qualificats s'haurà de suplir amb més despesa en dispositius de seguretat i també amb treballadors municipals, el cost dels quals és superior als dels empleats de seguretat.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar