loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un estudiant de la URV composa la cançó i protagonitza el vídeo de la campanya electoral d'Izquierda Unida

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 17 de desembre de 2015

La cançó i el vídeo promocional del partit Izquierda Unida (IU) per a les eleccions generals del 20D es van gestar a Tarragona. El seu ideòleg és un estudiant de quart curs de Comunicació Audiovisual de la URV: l'aragonès David Del Fresno.

"Estamos preparados" porta el segell de l'aragonès David Del Fresno (David O'Town) alumne de quart d'Audiovisual

"Estamos preparados" és el títol de la cançó que acompanya el candidat d'IU, Alberto Garzón, en tots els mítings de campanya, i també n'és el gran lema de campanya, #estamospreparados.Tot, cavilat i pensat per un jove aragonès de 25 anys que estudia i viu a Tarragona i que també és integrant del grup de música rap Wet Dreams.

Un frame del vídeo "Estamos preparados", composat per l'aragonès i alumne de la URV David Otaun. / Font: youtube

Fa uns mesos, Del Fresno va compondre un tema per acompanyar un acte de CCOO a l'Aragó en defensa dels comerciants. A Unidad Popular, les sigles amb que IU es presenta a les eleccions el 20D en aquesta comunitat, els va entusiasmar i ja li van encarregar que en composés una específica per a la campanya d'Izquierda Unida.

La cançó s'ha concebut al pis que l'aragonès comparteix a Tarragona amb un estudiant de Periodisme i un altre de Publicitat. Música, lletra i arranjaments. El passat dia 10, Izquierda Unida va penjar a les xarxes el tráiler promocional i l'endemà ja es va penjar de manera íntegra. 80.000 visites en un dia, i ara ja en porta més de 200.000. "Fins i tot vam ser trending topic a twitter" , ha indicat amb orgull David.

Labordeta, el Che Guevara, la necessitat de canvi, la crisi, Víctor Jara, els bancs, l'ètica... Són alguns dels assumptes que aborda el jove estudiant de la URV, i en versió rap a "Estamos preparados". Segons el jove aragonès, "una cançó social que parla de memòria històrica, de tot el que patim els joves, de l'esforç que han hagut de fer els nostres pares, de la crisi..."

El jove d'Utebo viatjarà el cap setmana cap a Madrid per tal de participar en el tram final de campanya, i en la jornada electoral del 20D. "Em toca obrir l'últim míting de Garzón, a Getafe", afegeix somrient pel gran impacte que està tenint un dels seus projectes.

O'Town és l'únic protagonista del vídeo i tant la música com la lletra també porten el seu copy-right. Però ho ha fet de manera voluntària, sense cobrar. "Només les dietes", conclou.

Consulta el vídeo.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar