loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN rep una injecció de 110.000 euros per a la recuperació del Circ Romà

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 17 de desembre de 2015

Bones notícies per al patrimoni romà de Tarragona. L'Ajuntament i la Fundació Mútua Catalana han signat un acord, mitjançant el qual a Fundació destinarà 110.000 euros a les despeses de prospeccions arqueològiques, la il·luminació i musealització de la zona del Circ Romà ubicat entre la Plaça dels Sedassos i el carrer dels Ferrers, fins arribar als carrers Trinquet Vell i Enrajolat.

Fotomuntatge de l'aspecte que tindran les grades del Circ Romà a la plaça dels Sedassos. / Ajuntament de TGN

Aquesta intervenció, en la seva totalitat, requereix de 380.000€ de pressupost; en els que hi ha l’aportació de la Fundació, la part corresponent de l’1% de la Generalitat de Catalunya que ja es va anunciar a l’estiu i l’aportació municipal corresponent. L’obra iniciarà el primer semestre del 2016 i s’allargarà durant tot l’any. Posteriorment i amb l’aprovació del Pla Director del Circ, s’establirà el full de ruta per a la integració d’aquest monument a la vida urbana de la ciutat.

Per la seva banda, l’alcalde ha destacat, com ja va fer durant la celebració dels actes del 15è aniversari de la declaració de Tàrraco Patrimoni Mundial de la Humanitat, que contribucions com aquesta, vinguin tant de l’àmbit públic com del privat, “ajuden a millorar el que tenim i el que som i donar-ho a conèixer de la millor manera que sabem”. També ha destacat, que la restauració del Circ és un dels monuments de la ciutat més rellevants i espectaculars de la ciutat.

Des de la Fundació, el seu president, Joan Josep Marca ha volgut que “tot i que l’Ajuntament fa un esforç important amb la recuperació del Patrimoni, tenim molt calr que cal fer aportacions com aquestes, ja que les necessitats depassen i de molt les possibilitats municipals” i que cal contribuir per “presentar la millor ciutat possible de cara als esdeveniments futurs”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar