loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Força desperta Tarragona

Guillem Roqué Cultura i patrimoni divendres, 18 de desembre de 2015

Star Wars, la més famosa de les sagues galàctiques, torna a les grans pantalles deu anys després de la seva darrera entrega i ho fa amb un nou capítol, El Despertar de la Força. L’univers creat per George Lucas aglutina legions de fans de totes les edats i per satisfer la seva impaciència, la pel·lícula s’ha estrenat en 7 sales de Tarragona, 6 a OCINE Les Gavarres i una als cines Yelmo del Parc Central.

Alguns fans assisteixen a l'estrena de la nova pel·lícula d'Star Wars amb les seves disfresses. Foto: Guillem Roqué

Cues per entrar a les sales. Foto: Guillem Roqué

Alguns fans assisteixen a l'estrena de la nova pel·lícula d'Star Wars amb les seves disfresses. Foto: Guillem Roqué

Els multisales de Les Gavarres van presentar-se a la cita ben equipats, amb l’estrena d’una sala renovada i equipada amb les més innovadores tecnologies: un projector làser i el sistema de so Dolby Atmos. Minuts abans de les 12 de la nit, grups d’amics, famílies, però també força gent sola desfilava cap a l’interior de les sales de les Gavarres, impacients per desvetllar els enigmes suscitats per les imatges vistes als tràilers. “Qui és la noia? És la filla d’en Han Solo o potser no hi té res a veure i és un personatge nou?” aposta i debat un grup format per un pare, un fill i l’amic que els ha portat fins aquí. “Hem vingut expressament des de Cambrils per veure-la en la pantalla 3D”, deia el pare tot i reconèixer ser el menys aficionat del tres.

El públic de la primera sessió era majoritàriament masculí i estava format pels seguidors més impacients: “No podia esperar a demà” deia l’Abraham del Vendrell qui va anar-hi sense companyia i va optar per la versió original. De fet, la quantitat de públic que va optar en aquest primer passi per l’audio en anglès va ser superior als que van triar al català. “Hi ha molta gent que ha vist la saga en castellà i que vol veure-la amb les veus de sempre i n’hi ha que prefereixen sentir les veus reals dels actors. Per això el català no ha funcionat massa bé” deia Eduard Príncep, mànager de la sala tarragonina.

Gràcies a la venta anticipada no es van formar cues a les taquilles i és que “qui vol estar al primer passi, ja s’encarrega de tenir-ho tot lligat amb antelació” assegurava un jove fan. Com no podia ser d’altra manera, no han faltat els que han decidit acudir a la cita amb les seves millors gales, ja sigui com a soldat imperial o com a Darth Vader.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar