loader
menu

CIUTAT

Els partits tarragonins sumen esforços per combatre la precarietat del sector del peix blau

El Circ Ciutat divendres, 18 de desembre de 2015

L'Ajuntament de Tarragona donarà suport a les reclamacions dels mariners que es dediquen a la pesca del peix blau. Com a continuació de la declaració institucional que es va fer pública en el darrer plenari, la Junta de Portaveus del consistori s'ha reunit amb representants dels mariners afectats i de la Confraria de Pescadors

Foto: facebook Peix Blau de Tarragona

D'entre les mesures adoptades, els set portaveus municipals han decidit que l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS) abordarà la situació d’urgència econòmica i social dels mariners empadronats a la ciutat i, paral·lelament, l’Ajuntament es posarà en contacte amb la Generalitat i la Diputació per veure com es poden articular les ajudes als mariners que resideixen a altres municipis.

En la trobada també s'ha proposat una reunió amb els alcaldes de Tarragona, Cambrils i l’Ametlla de Mar per coordinar accions. I també, una altra reunió, amb els representants de la circumscripció al Parlament i al Congrés de Diputats. També s'ha donat el vistiplau a que es constitueixi una taula de seguiment amb representants de tots els sectors afectats per tal d’emprendre i coordinar mesures conjuntes per cercar una solució a la problemàtica del sector.

Més de 200 mariners no tenen recursos

Durant la trobada també s'ha plantejat que hi ha uns 220 mariners tarragonins que no tenen recursos econòmics a causa de que la pesca del peix blau ha decaigut notablement a tota la zona, que coincideix amb el límits de la província, entre el Delta de l’Ebre i el Baix Penedès.

S'ha posat damunt la taula la necessitat d'endegar un estudi biològic que faci una diagnosi dels factors que influeixen en la disminució dràstica d’estocs. En aquest sentit, l’alcalde ho plantejarà al rector de la URV. La recerca de solucions també és fonamental perquè el peix blau ens diferencia en positiu d’altres zones pesqueres i és un distintiu de qualitat i proximitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar