loader
menu

CIUTAT

Els paradistes de la fira tradicional de Nadal, ansiosos per pujar un tram de Rambla

Guillem Roqué Ciutat dilluns, 21 de desembre de 2015

Situades en el tram de la Rambla Nova que s’estén entre la Font del Centenari i el monument als Castellers hi trobem, un any més, les parades de la fira de Nadal amb el seu habitual repertori d’ornaments, figuretes pel pessebre, arbres i tions. Malgrat l’alegria que a molts els hi produeix l’arribada de les festes nadalenques, no és una joia que comparteixin la majoria dels comerciants que participen a la fira i que segueixen esperant amb impaciència la finalització de les obres del Mercat Central per traslladar-se de nou a l’espai de davant de l’escola de les Teresianes.

Decoracions a la Fira de Nadal de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

Fira de Nadal de Tarragona. Foto: Guillem Roqué

Estand de la fira nadalenca de la Rambla Nova. Foto: Guillem Roqué

Les feines de renovació del Mercat són la causa del canvi de localització, ja que al traslladar el mercadet dels dimarts i els dijous de la plaça Corsini cap a la Rambla, de retruc, es va forçar el desplaçament de la Fira de Nadal. El canvi no va acabar de satisfer mai als comerciants que el van acceptar com el mal menor pensant que tot plegat seria un impàs relativament ràpid.

El problema amb el que es troben és que “no és un tram on la gent hi passegi massa, fa baixada i qui hi arriba està de sortida o va cap a algun altre lloc”, explica l’Adoración, encarregada d’una de les parades veteranes de la fira. “Quan estàvem davant les Teresianes teníem més clientela, perquè és una zona amb més trànsit. Encara no sabem res segur per l’any vinent, però si els paradistes del Mercat tornen al seu lloc, se suposa que recuperarem l’espai que teníem abans”.

Per alguns és el primer cop que venen, com l’Elisabet que reconeix que “tot plegat està una mica parat” i que haurà d’esperar a quadrar la caixa per decidir si hi tornarà l’any vinent o no. D’altres reclamen que l’Ajuntament tingui algun tipus d’iniciativa per atreure més clientela, “ens han posat llums leds als frontals de les parades, però caldria fer alguna cosa més per motivar a la gent. Perquè no ens ajuntem amb la Fira d’Artesania?”, qüestiona una paradista que duia uns anys sense venir a la cita i que diu enguany s’hi ha trobat “el pitjor panorama de tots”.

Tot i això, no tothom s’ha ressentit de la mateixa manera del canvi d’ubicació i alguns com l’Antonio, que porta més de 30 anys venint al mercat nadalenc, admeten que els hi està anant prou bé. “És veritat que el pas de gent que hi ha davant de les Teresianes és força més alt, però a nosaltres les ventes ens estan anant més o menys igual que els darrers anys i no ens podem queixar”.

La ubicació i els problemes derivats no són els únics assumptes que generen malestar, la manca de lavabos obliga als comerciants a recórrer als serveis dels bars dels voltants “amb la despesa de consumició que això comporta”, i aquest any també s’han ressentit de l’augment de preu de les parades amb tancament de fusta per la part posterior, que han augmentat en uns 200 euros.

El conjunt de la fira està composada per una vintena d’estands, va obrir les portes el 5 de desembre i romandrà oberta fins el pròxim 23 de desembre. L’horari de diumenge a dijous és de les 9 del matí fins les 9 del vespre i els divendres i dissabtes de les 9 fins a les 9.30 de la nit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar