loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2017 arriben als 4.000 voluntaris

El Circ Ciutat dilluns, 21 de desembre de 2015

Falta encara un any i mig per a que arrenquin els Jocs Mediterranis, però la borsa de voluntaris que donarà suport a l’organització de l’esdeveniment ja ha superat els 4.000 inscrits. El llistat es va obrir el 23 d’abril de 2013 i des de llavors ha crescut progressivament fins a arribar als 4.161 voluntaris actuals, molts d’ells provinents de Tarragona, però també de la resta de municipis seu, així com d’altres poblacions del país i de l’estranger.

Voluntaris per als Jocs Mediterranis. Foto: Tarragona 2017

Des de fa uns mesos l’equip de voluntaris dels Jocs Mediterranis ha impulsat un pla específic de captació de voluntaris a les seus dels Jocs que dóna continuïtat a les nombroses accions que ja s’han dut a terme als municipis seu. L’objectiu de les xerrades informatives és d’una banda, informar i apropar el projecte als diferents municipis que també hi participen i de l’altra, involucrar i fer-ne partícip la seva ciutadania.

El coordinador general dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, s’ha mostrat molt satisfet i ha subratllat que “aquesta magnífica xifra de 4.161 inscrits, que prové no només de Tarragona sinó dels municipis seu i poblacions d’arreu del país i de l’estranger, evidencia la clara implicació del territori amb els Jocs Mediterranis. Gràcies a l’acord que vam signar amb el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya hem pogut impulsar un pla formatiu pels nostres voluntaris que no només permetrà deixar un llegat ciutadà més enllà del 2017, sinó que també afavorirà la formació i la ocupació laboral de tots ells. Tot aquest context ens fa estar molt satisfets i ens anima a seguir treballant per augmentar la xifra de voluntaris. El camí fins als Jocs és llarg i volem comptar amb un excepcional equip de voluntaris l’any 2017”.

Més de 1.500 voluntaris han participat en els cursos de formació oferts per Tarragona 2017 amb el suport de la Diputació de Tarragona i pel Servei d’Ocupació de Catalunya. A més, s’han comptabilitzat 2.200 participacions en accions voluntàries arreu del territori.

El perfil dels voluntaris

Segons les dades ofertes per l’organització, si mirem el perfil del voluntari mig ens trobaríem davant d’una dona, d’entre 16 i 25 anys, amb estudis universitaris i de Tarragona. Si mirem les xifres al detall trobem que hi ha una majoria de dones, 61,5%, comparat als homes que són un 38,5% del total. Per edat, la franja que compta amb més participants és la formada pels més joves, els voluntaris d’entre 16 i 25 anys que suposen més de la meitat del total, 56,21%. El percentatge de participació va a la baixa en les franges següents fins a arribar al 3% representat pels majors de 60 anys.

Pel que fa al nivell d’estudis, un 3% té només la primària cursada, un 13,6% l’ESO, un 19,7% el batxillerat, un 23% Formació professional o cicles formatius i la meitat, un 50,6%, disposa d’estudis universitaris. En funció de la procedència trobem que gairebé el 36% està format per tarragonins, seguit per un 5,5% de reusencs i un 1,8% de vallencs. Destaquen també el 6,2% de voluntaris barcelonins, el 2,91% provinents d’altres punts d’Espanya i, sobretot, el 17% de voluntaris internacionals.

Inscripcions obertes

El perfil de voluntariat és molt ampli i qualsevol persona major de 16 anys pot fer-se voluntari dels Jocs. No es precisa tenir un nivell educatiu concret ni experiència prèvia. Pel que fa les àrees de participació del voluntariat, s’han estructurat 12 grans àmbits: atenció a les persones, acreditacions, allotjament, màrqueting i promoció, premsa i comunicació, protocol i cerimònies, serveis sanitaris, transports, tecnologia, logística, suport a les competicions i suport global als Jocs.

Les inscripcions a la borsa de voluntariat dels Jocs Mediterranis segueixen obertes al web dels Jocs: www.tarragona2017.cat/fes-te-voluntari


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar