loader
menu

CIUTAT

Any nou, any solidari

Guillem Roqué Ciutat dilluns, 21 de desembre de 2015

El 2015 ha entrat en la seva recta final i s’acosta el moment de donar-li la benvinguda a un 2016 que ja treu el cap per l’horitzó. Són molts els que aprofiten el canvi d’any per tirar endavant, o com a mínim intentar-ho, tot un seguit de bons propòsits. La clau per sortir-se’n és trobar temps (i ganes) per a tot i organitzar-se. En aquestes dates més que mai, un calendari és converteix en una eina bàsica i imprescindible. Si encara no en teniu un pel 2016 i voleu estrenar l’any col·laborant amb una causa solidària, us proposem tres col·lectius que han editat els seus propis calendaris.

Us presentem tres calendaris pel 2016 de tres projectes diferents de TGN

La Muntanyeta, un repàs a les activitats del 2015

Repsol forma part de la dotzena de col·lectius que han col·laborat amb el calendari de La Muntanyeta. Foto: La Muntanyeta

Portada del calendari dels Mossos d'Esquadra i la FAFAC. Foto: FAFAC

Calendari del estudiants de filologia. Foto: Ariadna González

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona ens convida a fer un viatge solidari a través d’un calendari editat en col·laboració amb una dotzena d’entitats i col·lectius de la ciutat. Cada un dels mesos del calendari s’ha il·lustrat amb una instantània d’alguna de les activitats que La Muntanyeta ha organitzat durant el 2015 en col·laboració amb altres col·lectiu tarragonins.

L’entitat, sense ànim de lucre i que defensa els drets de les persones afectades per paràlisi cerebral i/o etiologies similars, ha comptat amb la participació del Club Bàsquet Tarragona, el Gimnàstic de Tarragona, l’Escola de ball Nou Ritme, el Col·legi Joan Roig, les antigues integrants Blanca Paloma i Torre del Oro de Bonavista, Peix Blau i la Confraria de Pescadors de Tarragona, Tarraco Ludus, la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau, els Nanos Vells de Tarragona, l’Àliga de Tarragona, la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, i Repsol, empresa que ha finançat la iniciativa.

“El més important ha estat que els nois i noies han gaudit d’activitats diferents amb els col·lectius de Tarragona”, explica la fotògrafa Cristina Aguilar, artífex de les imatges del calendari. El director general de La Muntanyeta, Jaume Marí, agraeix a totes les entitats tarragonines la seva col·laboració en aquesta iniciativa pionera. “Amb aquest calendari hem posat a la pràctica la integració de les persones amb discapacitat a la societat”, afirma.

El calendari s’ha editat amb dos formats: de paret i de sobretaula. El de paret es pot adquirir amb un donatiu de 10 euros i el de sobretaula, amb un de 5 euros. El podeu trobar a la seu de La Muntanyeta, a les de les entitats col·laboradores i en diferents establiments com la llibreria La Capona.

Despullats per la llengua

Per cridar l’atenció, hi ha un clàssic dels calendaris que mai falla: els col·lectius que es despullen. La darrera proposta ens la porten els estudiants de quart de filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili que ens porten “ De cap a peus” un calendari on plantegen un viatge a través de la riquesa lingüística dels Països Catalans i on cada mes s’ha identificat i representat amb un subdialecte català.

“L’objectiu de la iniciativa es seguir promovent l’ús de la llengua catalana i emfatitzant la seva diversitat i el seus dialectes”, explica l’Aina, una de les estudiants de quart que hi ha participat. El calendari va en camí de convertir-se en una tradició, ja que aquest és el tercer cop que recorren als nus artístics (i a la original i estratègica distribució del elements dins el quadre que els cobreixen) per reunir diners per finançar el viatge de final de grau.

S’ha fet una tirada de 150 exemplars que es venen a 8 euro a través del correu 4tfilcaturv@gmail.com o enviant un missatge privat a la pàgina de facebook “4t Filcat URV”.

Els Mossos d’esquadra repeteixen en la lluita contra l’alzheimer

Després de l’èxit de l’any passat, els Mossos d’Esquadra tornen a col·laborar amb la Federació d’Associacions de familiars de malalts d’Alzheimer de Catalunya, la FAFAC. El calendari, que per 10 euros inclou una versió de paret, una de butxaca i una de sobretaula, el composen 14 fotografies d’agents del cos amb malalts i familiars de l’entitat. es pot adquirir al Corte Inglés de Tarragona i també a la seu de l’AFAT, camí Pont del Diable de Sant Pere i Sant Pau.

Els beneficis que s’obtinguin amb la seva venda es destinaran en benefici de les associacions que formen la federació i servirà per recolzar les activitats i els equipaments de l’associació a Tarragona.

Nou alumnes, vuit noies i un noi, han fent de models per un projecte que es va estrenar el 2014 quan “es va aprofitar el moment sociopolític per reivindicar la llengua i cultura catalanes i visualitzar la nostra carrera que sovint passa desapercebuda. Despullar-se és un recurs per cridar l’atenció”. “El fet d'haver-nos de posar d'acord, solucionar els conflictes que han anat apareixent i d'haver-nos de despullar davant dels companys, ha influït a millorar la nostra relació” conclou l’Aina que valora molt positivament l’experiència


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar