loader
menu

CIUTAT

Ballesteros reitera el concepte d'smart city a Madrid

El Circ Ciutat dijous, 07 de març de 2013

L’alcalde de Tarragona, @Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat aquest matí una conferència a Madrid convidat pel @Nueva Economía Fórum. Amb el títol Tarragona, "Smartcity y el Mediterráneo, oportunidad de futuro", l’alcalde Ballesteros ha posat l’èmfasi en els dos projectes claus per la ciutat: la transformació de Tarragona en una smart city i la celebració dels Jocs Mediterranis. “Els @Jocs Mediterranis 2017 és on conflueix i es concreta el nostre projecte de ciutat smart”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha destacat que “Tarragona està immersa en el procés d’aplicar al seu desenvolupament i vida diària el concepte smart, i en aquesta línia els Jocs Mediterranis són una gran oportunitat”. Com exemple d’actuacions que ens permetran gaudir d’una ciutat més sostenible, eficient i intel·ligent l’alcalde ha citat un projecte que està desenvolupant una de les indústries que operen al polígon industrial.

En concret, es tracta d’un Centre de Tecnologia de l'Aigua, que tindrà una aplicació futura en la ciutat i el seu entorn, i que generarà grans beneficis mediambientals. “Fa dos anys va començar la implantació del sistema de telelectura de comptadors d'aigua. Aquesta novetat tecnològica permet individualitzar les accions de conscienciació, estalvi i difusió de bones pràctiques. En el mateix sentit, la sensorització dels sistemes de reg de parcs i jardins serà una nova eina capaç de detectar fuites i adaptar-se automàticament a les condicions climatològiques i optimitzar el consum d'aigua a les necessitats reals de cada moment”.

L'alcalde de Tarragona, Ballesteros, en un moment de la conferència davant d'empresaris a Madrid. / ajuntament

Un asfalt també ´smart´ i sostenible

L’alcalde Ballesteros ha avançat un altre dels projectes que contribuiran a fer de Tarragona una ciutat més sostenible. Es tracta d’un projecte que desenvolupa una altra de les companyies arrelades al territori i consisteix en utilitzar asfalts en la composició dels quals hi ha nanopartícules fotocatalitzadores que afavoreixin l'eliminació de la contaminació que produeixen els vehicles. La conseqüència és l’existència de carrers més sostenibles.

“El projecte de Tarragona Smart Mediterranean Olympic City significarà la suma de valors que suposa el seu propi enunciat. És a dir, el projecte és: smart perquè hem d'aplicar aquesta filosofia al projecte, en l'execució i en el desenvolupament del nostre futur més immediat. És Mediterranean perquè hem d’aprofitar la nostra situació i posició geoestratègica per a liderar o participar i és Olympic perquè els Jocs del Mediterrani de 2017 han de ser la nostra oportunitat”, ha remarcat.

Pel que fa als Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros ha explicat davant un auditori format per empresaris, ambaixadors, representants de l’Estat Espanyol i periodistes que l’Ajuntament treballa en la creació d’una vila olímpica que, “lluny de ser tradicional, transformarà tot un barri”. Es la creació del Mediterranean Smart District, “un barri que omplirà d’orgull als seus residents i a l’entorn, perquè serà un barri modern, sostenible, amb visió de futur i amb equipaments”, ha conclòs.
L’alcalde de Tarragona també ha parlat de la repercussió econòmica dels Jocs, que es calcula que serà de 360 milions d'euros. I a això cal sumar-li el valor en impactes que serà al voltant dels 450 milions d'habitants que conviuen en l'arc mediterrani.

El paper moderador de Tarragona

Durant la conferència, l’alcalde Ballesteros no ha defugit del debat sobiranista. “Estem davant una ciutat oberta, integradora, diversa, que té una estructura social que genera una actitud política diferenciada d'altres comarques catalanes o espanyoles. És a dir, les tensions que generen determinades declaracions soberanistes queden equilibrades a Tarragona, el que em permet afirmar que Tarragona ha d'exercir un paper moderador i ha de ser una plataforma de diàleg que generi enteniment entre Catalunya i la resta d'Espanya”, ha remarcat.

Finalment i, aprofitant l’auditori format per molta gent del teixit empresarial, l’alcalde ha defensat que “Tarragona reuneix les condicions per a la instal·lació d'empreses logístiques i de serveis, les empreses saben a més que el govern de Tarragona és un bon aliat quan es tracta de projectes que generen ocupació, desenvolupament, riquesa i futur”.

Clica AQUÍ si vols veure el vídeo de la conferència de l'alcalde de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar