loader
menu

CIUTAT

TGN posa en circulació un vehicle que controlarà els aparcaments regulats de la ciutat

El Circ Ciutat dilluns, 21 de desembre de 2015

Gairebé dos anys després d'adjudicar el servei a l'empresa Tradesegur, Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) posa en marxa l'anomenat 'VisualCar'. Es tracta d'un vehicle equipat amb una càmera que farà la ronda per diferents carrers de TGN i que podrà llegir les matrícules dels vehicles estacionats en les zones regulades, principalment les del perímetre.

Una imatge del 'Visual Car' de l'empresa d'Aparcaments de TGN. / Foto: AMT

El cotxe estarà identificat amb una retolació especial i, segons l'AMT, farà un primer escombrat només de reconeixement de les matrícules dels vehicles estacionats en la zona regulada. Serà a la segona passada quan emetrà l’avís si el vehicle continua sense tiquet o ha excedit el temps. "Li diem Visual Car perquè no multa, només dóna l'avís corresponent al vigilant de la zona regulada per al seu coneixement.", han explicat fonts de l'AMT.

La seva principal funció és millorar la mobilitat a la ciutat, ja que facilitarà dades de la rotació dels vehicles aparcats en una zona i les hores on es produeix una major demanda d'aparcaments.

Aquest vehicle pot comprovar automàticament quins cotxes aparcats en zona regulada no disposen de tiquet o, si el tenen, han superat el temps d'estacionament inicialment abonat. A més d’un element d’assistència per als vigilants de les zones regulades més allunyades, la circulació del vehicle per altres carrers podrà aportar noves dades que ajudin a conèixer amb més exactitud l'estat i evolució de l'aparcament en superfície de la ciutat.

Un servei contractat fa quasi dos anys

L'AMT va adjudicar aquest servei a l'empresa Tradesegur a principis de 2014, per un import d'uns 63.000 euros anuals (sense IVA). Des de llavors, l'AMT ha estat treballant en la cartografia per tal que el vehicle pugui reconèixer les diferents tipologies d'aparcament repartides per la ciutat. Aparcaments, a més, també va adquirir el software d'aquest sistema, amb la qual cosa ho tindrà molt més senzill per optimitzar les funcions del sistema també conegut com a 'multacar'.

Amb la contractació dels serveis de l'empresa Tradesegur, líder del sector a l'estat espanyol, Aparcaments també estalviarà en personal, ja que en tres anys les places d'aparcament regulades han passat de 1.300 a més de 5.000, i amb només un increment de dos agents. Ara n'hi ha 15, i a finals de 2012, 13.

Els autobusos de l'EMT també el podrien fer servir

Els guanys haurien de ser considerables perquè també es garanteixen la possibilitat de tramitar denúncies sense sortir al carrer i a més, també es preveu que els autobusos de l'EMT també puguin incorporar aquest sistema, i fins i tot la Guàrdia Urbana, tot i que en una fase posterior. El "visual car" enviarà un senyal al PDA de l'agent de zona blava quan es detecti una infracció i aquest acudirà per posar la multa o, si s'escau, alertar que la propera vegada sí hi haurà sanció.

La presidenta de l’AMT, Begoña Floria explica que “l’augment de la rotació és un fet constatable en les zones regulades d’aparcament més cèntriques, però no és així en les àrees perifèriques de la ciutat. El vehicle té com a objectiu resoldre aquest problema de saturació”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar