loader
menu

Unió Democràtica ja cavalca en solitari a TGN i obre a la porta a entrar al govern de Ballesteros

Sergi Casado dimarts, 22 de desembre de 2015

El ple de l'Ajuntament de Tarragona passa a tenir un nou grup municipal, el d'Unió Democràtica, un cop s'ha desfet del tot el lligam amb Convergència Democràtica.

D'esquerra a dreta, Cristina Guzmán (CDC), Prats (UDC) i Abelló (CDC), durant el ple de constitució del nou Ajuntament el passat 13 de juny. Foto: circdetarragona.com

L'únic regidor democristià al consistori, Josep Maria Prats, ja ha sol.licitat formalment a l'OMAC la creació d'un nou grup municipal que estarà integrat únicament per ell. En la instància adreçada a l'Ajuntament, Prats indica els acords adoptats pel comitè local d'Unió, en que es va aprovar que UDC sortís del grup que formaven amb Convergència.

Una nova peça en el taulell de possibles acords de govern

Unió ja s'ha vingut desmarcant d'alguns posicionaments de CDC, però a partir d'ara ja cavalcarà en solitari. Convergència passa a tenir dos regidors (Abelló i Cristina Guzmán) i Unió, un, Prats.

"Necessitem marcar paquet, els ajuntaments és l'únic lloc on hi tenim representació", assegura Prats, disposat a estendre la mà per ajudar a la governabilitat de Tarragona.

"Jo no m'oferiré a ningú. Hi ha moltes variables, i si ens ho proposen ho estudiarem", recorda Prats, qui també ha deixat clar que Unió "no jugarà al joc de buscar què hi ha sota la rajola, no volem fer d'investigadors".

El primer 'round' en què s'escenificarà la independència d'Unió serà en el ple de pressupostos del proper 28 de desembre a l'Ajuntament, tot i que ja fa mesos que hi actuava amb veu pròpia.

L'escenari municipal compta ara amb vuit grups; un fet que incrementa les possibles aliances que pot buscar Ballesteros en els propers mesos. El PSC no deixa de festejar Ciutadans, tot i que la formació de Rubén Viñuales sempre ho ha descartat. Amb ERC l'entesa també sembla molt llunyana, i en canvi, amb Unió per separat, i amb el PP, per exemple, el PSC hi podria trobar l'estabilitat.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, assegura al Circ que "ningú se'ns ha adreçat per parlar d'aquest assumpte, ara estem negociant amb els pressupostos perquè necessiten la nostra abstenció".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar