loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un enllumenat poc 'smart' passa factura al Teatre Tarragona

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 29 de desembre de 2015

Qui no s'ha esgarrifat en veure la factura de la llum? Segur que tothom, en algun moment o altre. A l'Ajuntament de Tarragona es van posar les mans al cap després de comprovar que durant l'any 2014 el Teatre Tarragona havia generat una despesa de 55.000 euros en il·luminació i climatització.

L'Ajuntament va pagar 55.000 euros per la despesa energètica de l'any 2014 ,i per això ha demanat una rebaixa de la potència. Amb aquesta mesura confia un estalvi aproximat de 1.400 euros mensuals

Tot i ser un equipament inaugurat fa només tres anys, en plena efervescència del concepte d''smart city', l'enllumenat del nou teatre tarragoní no és eficient ni molt menys smart. Malgrat que va acabar costant prop d'11 milions d'euros, al nou i flamant teatre tarragoní no s'hi van instal·lar leds i gairebé tots els llums són halògens tradicionals, que consumeixen més que el sistema led, però que, a curt termini sempre resulten més econòmics.

Foto: circdetarragona.com

Un estalvi de 1.400 euros mensuals

Per tal de frenar la sagnia econòmica, des de l'Ajuntament de Tarragona es va demanar a la companyia elèctrica que li rebaixés la potència elèctrica contractada per als comptadors que donen suministre al Teatre Tarragona. La portaveu municipal, Begoña Floría, ha explicat al Circ que "a causa dels successius augments de la tarifa elèctrica que s’han produït en els darrers temps, es va realitzar un reajustament de les potències contractades, que tindrà un estalvi econòmic important. Aquesta reducció de la potencia es va efectuar el passat mes de setembre i l’estalvi real se sabrà passat un any. "

Amb aquesta mesura, l'estalvi mensual serà d'uns 1.400 euros, i al llarg de l'any, de més de 15.000 euros. El Circ ha preguntat al consistori per què el projecte del Teatre Tarragona no va preveure un sistema d'enllumenat LED, molt més eficient que l'halògen tradicional, i segons Floría, "els tècnics consideren que el sistema d'enllumenat ja és eficient i que es podrà millorar amb el canvi de potència".

El Tarragona té algunes mancances més, tot i que la principal i més llastimosa és que encara no és accessible per als actors amb discapacitats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar