loader
menu

CIUTAT

TGN instal·la dos carregadors públics per a mòbils i tablets alimentats amb energia renovable

El Circ Ciutat dimecres, 23 de desembre de 2015

L’empresa municipal d'aigües de TGN, Ematsa, ha implantat a la ciutat un projecte pioner a Catalunya: carregadors per a smartphones i tablets d’ús públic alimentats per un subministrament elèctric generat per l’energia hidràulica. Els terminals de càrrega es podran trobar a la Rambla Nova -davant de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona i el punt d’informació turística- i a la plaça de les Corts Catalanes, al costat de l’Hospital Joan XXIII.

A l?esquerra el gerent d?Ematsa, Daniel Milan, i a la dreta, l?alcalde Ballesteros. Foto: Mauri Fernàndez

Foto: circdetarragona.com

Cadascun dels suports de càrrega disposa de tres punts de recàrrega compatibles amb els principals tipus de connexions, tablets i smartphones. Cada terminal compta amb tres suports per carregar els dispositius, un d’ells adaptat per persones amb mobilitat reduïda. Funciona sense cables, és a dir, es podran connectar els aparells directament al dispositiu de càrrega, la qual cosa el fa encara més útil i avantatjós.

El sistema s’alimenta a través d’una picoturbina que aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable. Tarragona és la primera ciutat catalana en implantar aquest sistema d’energia neta i la segona d’Espanya.

“Aquests dispositius de generació d’energia neta i renovable també es faran servir per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats tant a la xarxa d’aigua potable com a la xarxa de clavegueram”, ha explicat el gerent d’Ematsa, Daniel Milan.

“La utilització d’energia renovable –explica l’alcalde i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros– reforça la conscienciació col·lectiva cap a un ús eficient dels recursos, com a exemple de desenvolupament urbà sostenible, eficiència energètica i compromís medioambiental”. “En definitiva, -afegeix Ballesteros- tant l’Ajuntament com Ematsa centrem els esforços cap a l’aplicació de noves fonts d’energia amb l’objectiu que ens proporcionen energia neta i renovable a partir de l’aprofitament del potencial del medi ambient i, en aquest cas, de l’aigua”.

Els carregadors disposen de la possibilitat de instal·lació de pantalla tàctil i punt WIFI, tot i que es preveu instal·lar-ho en una segona fase en funció de l’èxit del projecte.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar