loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Muralla de TGN tornarà a estar sis mesos d'obres

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 23 de desembre de 2015

L'Ajuntament de Tarragona i i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han fet avui un pas endavant, i de manera conjunta, per la millora del patrimoni romà, i en concret, de la Muralla. Les dues administracions han donat llum verd a una nova fase d'obres, la cinquena.

La intervenció, canalitzada a través de l'1% cultural, millorarà la seguretat i dignificarà el tram de la Baixada del Roser. Els treballs estan pressupostats en 207.000 euros

L’acord ha estat promogut entre les dues administracions a través dels programes de l’1% cultural, amb els corresponents treballs de consolidació, restitució, nova pavimentació i excavació arqueològica. Posteriorment, es procedirà a la supressió de l’apuntalament provisional de ferro que s’hi va instal·lar el 2013 com a mesura d’emergència.

Acte de signatura de l'acord. Foto: Ajuntament de Tarragona

Imatge de la grapa que hi ha fixada a la Muralla a l'alçada de la Baixada del Roser. / foto: circdetarragona.com

La intervenció millorarà la seguretat i dignificarà aquest tram que recentment va ser notícia per l’esfondrament d’una part de la calçada que discorre en paral·lel a la construcció romana. L’adjudicació té un import de 207.400 euros (sense IVA) i es preveu que es realitzi en un termini de 6 mesos.

En la signatura hi han estat presents la consellera de Patrimoni de l’Ajuntament, Begoña Floria; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs i el secretari general d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar