loader
menu

L'alcalde Ballesteros no entèn el sentit de l'humor de la CUP

El Circ dimecres, 23 de desembre de 2015

La CUP és el partit amb el que l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, hi té menys afinitats. Fa uns mesos, no se'n va amagar públicament i la denúncia del cas Inipro, entre d'altres assumptes, ha convertit els cupaires en l'adversari més incòmode per a l'equip de govern del PSC.

Font: CUP Tarragona

A l'esquerra, Jordi Martí, i al seu costat, Laia Estrada. Foto: CUP Tarragona

Font: CUP Tarragona

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha criticat que Ballesteros hagi censurat una moció carregada d’ironia i de sàtira política que havien presentat per al plenari de pressupostos, previst pel 28 de desembre, dia dels Innocents.

La moció comença amb una cita adaptada del grup musical La Polla Records, i en el cos expositiu utilitza jocs de paraules per parlar de temes reals de la ciutat, sempre des de la ironia.

El text parla també de l’arquebisbe i de Repsol, dels “pressupostos per als amics i amigues, fets d’amagat”, de la pobresa com a norma, de la ciutat “mutant” que “esdevé capital d’ella mateixa quan es mira el melic” i de “la caspa que omple vestits i americanes i que el perfum car no aconsegueix esborrar”.

Segons la moció, les propostes que s’hi fan van des de dotar conselleres i consellers d’”immunitat total” fins a penjar els retracts de tots els Borbons al Saló de Plens “per saber d’on venim”, rebatejar els carrers “amb els noms dels que avui manen de veritat”, entre d'altres.

La intenció no era llegir-la

La consellera Laia Estrada ha assegurat que la seva intenció no era llegir-la al plenari, sinó que l’haurien retirat in-situ perquè es tractava de fer una innocentada irònica aprofitant la data. Estrada ha criticat que a diferència de la CUP, l’Equip de Govern “ha gastat innocentades des del primer moment que vam entrar a l’Ajuntament, però lo seu no és ni sàtira ni ironia política, sinó una autèntica presa de pèl per a nosaltres i per a tota la ciutadania”.

En aquest sentit Estrada ha enumerat una desena d’exemples amb els que s’han trobat, que van des de la congelació de les ordenances i la presentació dels pressupostos a la premsa abans que als grups polítics, fins al “finançament incert i fluctuant dels Jocs Mediterranis”, passant per la cessió d’uns terrenys a Boscos per a la construcció d’una escola internacional “a preu de saldo”.

De fet, Estrada ha insistit en que la diferència més gran entre la CUP i l’Equip de Govern rau en el fet que mentre els cupaires preveien retirar la moció, l’Equip de Govern tirarà endavant “la major presa de pèl: uns pressupostos que són de tot menys socials, que s’han fet d’esquena a les classes populars i als mateixos grups polítics i que en cap cas qüestionen les principals partides pressupostàries”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar