loader
menu

CIUTAT

L'esbós de la futura plaça Corsini disgusta i frustra els veïns de l'entorn

Guillem Roqué Ciutat dijous, 24 de desembre de 2015

“Sorpresa i disgust” són les sensacions que han generat a l’Associació de Veïns Tarragona Centre les declaracions referents a la presentació de l’esbós de la nova Plaça Corsini que la Consellera de Comerç, Elvira Ferrando, va fer el passat dilluns 21. “Creiem que no mereixem assabentar-nos per la premsa d’aquestes qüestions i demanem una reflexió que porti a reprendre el diàleg constructiu sobre el futur de la plaça” declara l’agrupació veïnal en un comunicat que van fer públic ahir al vespre i que transmetia la decepció provocada al constatar que les seves demandes no han tingut cabuda en el projecte.

Aspecte actual de la Plaça Corsini. Foto: Guillem Roqué

El malestar ha sorgit arran d’unes declaracions que Ferrando va fer al Diari Més on feia públics alguns detalls de l'aspecte que presentarà l'espai i on afirmava que abans d’acabar el mes de desembre presentaria als veïns el disseny projectat per la nova plaça. “Aquelles línies van ser per nosaltres la primera notícia i després de llegir-les vam contactar amb l’oficina de la Consellera que no ens va donar cita fins el 12 de gener”, expliquen fonts de l’Associació.

Comprovar que l’esbós que es presentarà no s’acosta gens a la seva visió ha alimentat la frustració entre l’agrupació veïnal que, des d’un començament, ha defensat que la plaça hauria d’incloure bancs i alguna zona d’ombra per a que la gent del barri, grans i petits, en pugui gaudir. “No pretenem imposar el nostre parer i som conscients que en aquest assumpte hem de treballar per fer possible que interessos diversos convisquin, però ens dol que no ens hagin tingut en compte per fer un intercanvi d’idees com persones adultes”, protesten aquestes mateixes fonts.

“No ens oposem a que els marxants del mercadet ambulant tornin, però no compartim la idea que volen tirar endavant on els paradistes i els seus interessos s’imposen i condicionen l’ús d’un espai públic que hauria de destinar-se a la ciutadania. També volem conèixer els terminis i les condicions amb que tornaran, nombre de parades, metres quadrats, ubicacions previstes, zones de serveis etc. Des del juliol ho hem demanat en diverses ocasions i, per ara, no hem obtingut cap resposta”.

Durant el darrer any, l’Associació ha treballar per encetar un procés de participació ciutadana per donar-li forma a la plaça, un procés que pretenia posar de relleu i conèixer l’opinió i la visió del projecte mantinguda pels diferents agents implicats i que a través del debat aspirava a generar una solució de consens. En aquesta línia van reunir-se a començament d’any amb l’alcalde Ballesteros, es va impulsar una recollida d’idees entre la ciutadania, a l’abril es va celebrar un acte obert amb els partits polítics de la ciutat, durant el mes de juliol es van mantenir entrevistes amb tots els grups municipals durant el mes de juliol i, fins i tot, es va organitzar un concurs de dibuixos per conèixer les idees dels més menuts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar