loader
menu

TGN debat els pressupostos en el plenari més disgregat de la democràcia

El Circ diumenge, 27 de desembre de 2015

Coincidint amb el Dia dels Innocents, el ple de l'Ajuntament de Tarragona debatrà sobre els pressupostos per a l'any 2016. A diferència d'anys anteriors, l'equip de govern de Ballesteros no compta amb cap suport explícit de cap grup municipal. I això, en un escenari de disgregació, i més amb la creació del nou grup d'Unió Democràtica. En total, hi participaran 8 grups, el doble que durant el mandat anterior.

Foto: circdetarragona.com

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, va admetre les dificultats que han tingut fins ara en les negociacions i va reconèixer que no té garantit el vot favorable de ningú.

Al vot en contra que previsiblement els donaran els dos regidors de la CUP, i el grup d'Esquerra Republicana ja ha anunciat que hi votarà en contra. Segons els republicans, "el pressupost presentat pel PSC no assenyala cap estratègia de futur per Tarragona. Són uns pressupostos per 'anar fent', com si encara estiguéssim en la lògica de l’anterior mandat. No sabem què faran els altres grups, però des d'ERC creiem que el que menys li convé a la ciutat és una oposició complaent i poc exigent". D'Iniciativa per Catalunya no ha transcendit cap valoració sobre el sentit del seu vot.

El PSC governa en minoria, amb 9 regidors; una xifra que fan necessaris almenys cinc abstencions, o vots a favor, per tirar endavant els comptes i qui sap si també per posar les bases d'un acord o un pacte de govern pel que resta de mandat.

La clau pot residir en el regidor d'Unió Democràtica, Josep Maria Prats, desvinculat ja del grup de CiU que formava amb Convergència Democràtica, tot i que ell mateix va explicar al Circ que havia tingut molt poc temps per mirar-se amb deteniment la proposta de pressupostos, ja que havia estat el portaveu de l'extingida CiU, Albert Abelló, qui n'estava més al corrent. També va deixar entreveure que el seu vot podria ser el mateix que el dels dos regidors convergents.

Ballesteros ha festejat Ciutadans, com porta fent en el darrer mig any, tot i que el principal partit de l'oposició, amb quatre regidors, sempre ha donat carbasses al PSC. El PP, en canvi, sí sembla més disposat a l'abstenció als pressupostos, i de pas, encarrilar un acord de govern pel 2016.

Transformació de l'Institut Municipal de Serveis Socials

A diferència de plens anteriors, maratonians, l'últim plenari de l'any només inclourà una moció de Ciutadans. També decidirà el futur de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST). Es debatrà la possible transformació de l'ens en una organització especial descentralitzada, sense personalitat jurídica pròpia, que dugui a terme matèries vinculades als serveis socials.

D'altra banda, també se sotmetrà a votació demanar un prèstec per construir la promoció d'habitatges als terrenys que ocupa ara mateix l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, al carrer López Peláez.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar